Astăzi avem un an de când am început blogul, un an în care s-au întâmplat foarte multe. În ceea ce priveşte blogul, m-am apucat serios de gătit (cam de 3 ori pe săptămână). Este ca şi în momentul când te apuci de fumat: la început ceri ţigări de la alţii, până cînd te hotărăşti să-ţi cumperi pachetul propriu. Cam aşa m-am apucat eu de gătit. Bineînţeles că cel mai fericit e ungurul meu (să nu i se urce la cap, că nu mă apuc şi de condus maşina), care apucă să guste toate reţetele.
Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să vă primim cu pâine şi sare :D Aşa că puteţi vedea mai jos ce pâine am copt pentru voi.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 600 ml apă călduţă
- 25 g drojdie proaspătă
- sare
Paşi:
1. Cu o seară înainte, se dizolvă drodia în apă călduţă.
2. Făina se amestecă cu sarea, iar apoi se face o groapă în mijlocul vasului cu făină, unde se toarnă drojdia lichidă. Se lasă 10-15 minute să acţioneze, după care se frământă, până se înglobează toată făina. După ce s-a obţinut un aluat consistent, se presară pe deasupra puţină făină şi se lasă până a doua zi.
3. A doua zi, aluatul probabil şi-a dublat volumul. Se fământă din nou, minim 15 minute, până devine elastic şi nelipicios. Se lasă aproximativ 1 oră, la dospit.
4. Apoi se împarte aluatul în 2 sau dacă aveţi o formă mare, îl puteţi pune tot, într-una. Se dă la cuptor până se rumeneşte bine. Eu am pus pâinea la foc mic, pentru mai mult de 40 de minute.
Verdict:
Au rezultat două pâinici, dintre care una a fost rapid digerată de Erik în aproximativ o jumătate de oră.
Poftă bună!
Laura
N-am mai facut de mult!! Arata tare bine!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!! Si cati mai multi anisori de blog!! Pupici!!
Mulţumim! Te pupam si noi! :)
ȘtergereOhhhh , ce bine am nimerit eu azi pe la voi !!! ;)
RăspundețiȘtergereLa cat mai multi anisori gustosi bloguletului vostru !!!
Multumim, Adina draga!!! :*
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAm venit dupa aroma imbietoare a painii calde. :)
RăspundețiȘtergereLa multi ani deliciosi, plini de inspiratie si de retete minunate!
Multumim, Alina! :*
ȘtergereLa multi ani si la cat mai multa inspiratie!
RăspundețiȘtergereMultumim!!! La fel iti dorim si tie! :*
ȘtergereCe bine arata painea asta! As rupe si eu un codru din ea!:))) La multi ani, Transylvanian Kitchen!
RăspundețiȘtergereMultumim, Gabi! Ne vedem in curand la parada Dulce Romanie :)
ȘtergereLa multi ani si la cat mai multe retete gustoase!
RăspundețiȘtergereMultumim, Cristina! :*
ȘtergereLa multi ani frumosi si deliciosi blogului! Painea arata tare bine ;)
RăspundețiȘtergereMultumim, Paula draga! :*
ȘtergerePainea arata minunat! La multi ani gustosi.
RăspundețiȘtergereMultumim, Timea!
Ștergere