Pentru cei care nu știu, salsa înseamnă defapt... sos. Bineînțeles, mai este și un dans dar nu mă veți vedea degrabă dansând aici :))
Am încercat să fac o salsa roșie cât mai autentică dar nu am găsit toate ingredientele - îmi lipseau frunzele de coriandru. Aşa că le-am înlocuit cu pătrunjel şi leuştean.
Şi am mai adăugat eu, cu de la mine putere, nişte boia afumată. Tocmai o cumpărasem şi vroiam să o folosesc la ceva.
Ingrediente:
- 2 roşii
- 1/2 ardei roşu sau gogoşar
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică roşie
- 1 ardei iute (opțional)
- 1/2 lămâie verde
- 1 lgţ boia afumată
- 1 lgț sos picant
- sare
- frunze de pătrunjel/leuştean
- 1 lg ulei de măsline
Paşii:
1. Se curăţă şi se taie grosier toate legumele.
2. Se pun legumele într-un blender. Se stoarce lămîia verde peste şi se pun condimentele. Se pulsează până când amestecul are consistenţa dorită - eu îl prefer foarte fin.
3. Se serveşte cu cipsuri de tortilla, ca sos la friptură, cu paste, pe sandwic-uri etc.
Verdict:
Eu am servit-o cu chipsuri de tortilla şi ne-a plăcut foarte mult. Rezistă în frigider cam vreo 3 zile.
Poftă bună!
Liana
Am încercat să fac o salsa roșie cât mai autentică dar nu am găsit toate ingredientele - îmi lipseau frunzele de coriandru. Aşa că le-am înlocuit cu pătrunjel şi leuştean.
Şi am mai adăugat eu, cu de la mine putere, nişte boia afumată. Tocmai o cumpărasem şi vroiam să o folosesc la ceva.
Ingrediente:
- 2 roşii
- 1/2 ardei roşu sau gogoşar
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică roşie
- 1 ardei iute (opțional)
- 1/2 lămâie verde
- 1 lgţ boia afumată
- 1 lgț sos picant
- sare
- frunze de pătrunjel/leuştean
- 1 lg ulei de măsline
Paşii:
1. Se curăţă şi se taie grosier toate legumele.
2. Se pun legumele într-un blender. Se stoarce lămîia verde peste şi se pun condimentele. Se pulsează până când amestecul are consistenţa dorită - eu îl prefer foarte fin.
3. Se serveşte cu cipsuri de tortilla, ca sos la friptură, cu paste, pe sandwic-uri etc.
Verdict:
Eu am servit-o cu chipsuri de tortilla şi ne-a plăcut foarte mult. Rezistă în frigider cam vreo 3 zile.
Poftă bună!
Liana
Salvez reteta de salsa,imi place,mai ales cu tortilla chips....la un film....:)
RăspundețiȘtergereMă bucur că îţi place, Adina. Aşa am servit-o şi eu, la un film ;)
ȘtergereSimplu si delicios! arata excelent
RăspundețiȘtergereMulţumesc, Lavi!
ȘtergereFoarte bun sosul de rosii!
RăspundețiȘtergereP.S. Ar fi fain un salsa mic, asa pentru divertisment!:)))
Sună tentant dar mai bine nu :))
Ștergereimi place o pregatesc ori de cate ori am ocazia, un deliciu!!
RăspundețiȘtergereAşa e!
ȘtergereTrebuie incercata musai!
RăspundețiȘtergereSper să ne spui cum a ieşit dacă o încerci.
ȘtergereDe mult caut o reteta de salsa facuta in casa, nu-mi place deloc salsa-ul din comert..
RăspundețiȘtergere