marți, 26 noiembrie 2013

Pâine din făină integrală şi un an de blog


























Astăzi avem un an de când am început blogul, un an în care s-au întâmplat foarte multe. În ceea ce priveşte blogul, m-am apucat serios de gătit (cam de 3 ori pe săptămână). Este ca şi în momentul când te apuci de fumat: la început ceri ţigări de la alţii, până cînd te hotărăşti să-ţi cumperi pachetul propriu. Cam aşa m-am apucat eu de gătit. Bineînţeles că cel mai fericit e ungurul meu (să nu i se urce la cap, că nu mă apuc şi de condus maşina), care apucă să guste toate reţetele.
Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să vă primim cu pâine şi sare :D Aşa că puteţi vedea mai jos ce pâine am copt pentru voi.






























Ingrediente:
- 1 kg făină
- 600 ml apă călduţă
- 25 g drojdie proaspătă
- sare

Paşi:
1. Cu o seară înainte, se dizolvă drodia în apă călduţă.
2. Făina se amestecă cu sarea, iar apoi se face o groapă în mijlocul vasului cu făină, unde se toarnă drojdia lichidă. Se lasă 10-15 minute să acţioneze, după care se frământă, până se înglobează toată făina. După ce s-a obţinut un aluat consistent, se presară pe deasupra puţină făină şi se lasă până a doua zi.
3. A doua zi, aluatul probabil şi-a dublat volumul. Se fământă din nou, minim 15 minute, până devine elastic şi nelipicios. Se lasă aproximativ 1 oră, la dospit.
4. Apoi se împarte aluatul în 2 sau dacă aveţi o formă mare, îl puteţi pune tot, într-una. Se dă la cuptor până se rumeneşte bine. Eu am pus pâinea la foc mic, pentru mai mult de 40 de minute.

Verdict:
Au rezultat două pâinici, dintre care una a fost rapid digerată de Erik în aproximativ o jumătate de oră.

Poftă bună!
Laura

17 comentarii:

  1. N-am mai facut de mult!! Arata tare bine!!
    La multi ani!! Si cati mai multi anisori de blog!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohhhh , ce bine am nimerit eu azi pe la voi !!! ;)
    La cat mai multi anisori gustosi bloguletului vostru !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am venit dupa aroma imbietoare a painii calde. :)
    La multi ani deliciosi, plini de inspiratie si de retete minunate!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si la cat mai multa inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata painea asta! As rupe si eu un codru din ea!:))) La multi ani, Transylvanian Kitchen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Gabi! Ne vedem in curand la parada Dulce Romanie :)

      Ștergere
  6. La multi ani si la cat mai multe retete gustoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani frumosi si deliciosi blogului! Painea arata tare bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Painea arata minunat! La multi ani gustosi.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips