joi, 29 august 2013

Dovlecei cu roşii şi brânză telemea, la cuptor


























Dovleceii îşi fac de cap în grădina mea: dintre toate legumele pe care le-am plantat anul acesta (fiind şi primul an) am avut cel mai mare succes cu dovleceii. S-au făcut în cantităţi industriale, astfel încât am gătit şi o să mai gătesc mult cu dovlecei, dar am apucat să dau şi altora.

Am găsit o reţetă a Cristinei (a.k.a. diva în bucătărie) de dovlecei la cuptor, reţetă care mi s-a părut interesantă. Am modificat-o puţin în funcţie de ingredientele pe care le aveam şi după gustul meu (usturoi + telemea), rezultând un gratin foarte gustos pe care l-am servit cu o salată de crudităţi (provenite tot din grădina mea).














































Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 3 roşii
- 500 g brânză telemea
- 2 ouă
- 200 g smântână
- 4-5 căţei de usturoi
- frunze de busuioc verde şi/sau uscat
- sare
- piper

Paşi:
1. Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă şi se taie rondele subţiri.
2. Roşiile se spală şi se taie rondele.
3. Telemeaua se taie bucăţi şi se aşează alternativ, într-un vas termorezistent, dovlecei, roşii, telemea.
4. Se presară pe deasupra sare, piper şi busuioc uscat.
5. Ouăle bătute se amestecă cu smântână şi usturoiul tocat mărunt şi se toarnă peste legume.
6. Se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră (până se rumeneşte).
7. Se serveşte cu salată de crudităţi (aşa am făcut eu).

Verdict: Bun, dar probabil ar fi fost şi mai bun cu mozarella.

Poftă bună!
Laura

10 comentarii:

  1. Una dintre combinatiile mele preferate. Ti-a iesit super!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru incredere! Sa stii ca eu voi incerca data viitoare cu ambele branzeturi!Sunt convinsa ca telemea completeza bine gustul legumelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc! Esti una din sursele mele de inspiratie.

      Ștergere
  3. Ce bine arata si ce bun e, am incercat si eu reteta si a iesit minunat. Eu pe langa rosii am avut cateva ciupercute si le-am pus si pe acelea. thanks!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips