Nu, nu am scris greşit. Nu e prăjitură cu afine, ci cu strugurei (coacăze roşii), doar că le-am ars puţin :D În ciuda acestui fapt, prăjitura a fost chiar bună şi savuroasă şi asta nu doar eu am spus-o.
Pentru pandişpan am folosit aceeaşi reţeta cu cea de la prăjitura cu cireşe, la care am adăugat caise şi strugurei.
- Ingrediente:
- 3 ouă- 300 g făină
- 6 lg ulei
- 100 g zahăr
- 125 ml lapte
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- 1 pliculeţ de praf de copt
- caise (cam 1/2 kg)
- strugurei (cam o cană)
Paşi:
1. Se spală şi se curăţă strugureii (de ramuri şi frunze) şi caisele (de sâmburi).
2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Cele din urmă se amestecă cu jumătate din zahăr şi se adaugă treptat ulei, apoi lapte.
3. Se adaugă praful de copt şi făina.
4.Se
bat şi albuşurile spumă, împreună cu restul de zahăr şi cu pliculeţul de zahăr vanilat şi se adaugă aluatului preparat anterior.
5. Se toarnă aluatul într-o tavă cu hârtie de copt.
6. Se pun pe deasupra caisele şi strugureii.
7. Se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră. Atenţie! Nu deschideţi cuptorul în primele 15 minute!
Verdict: Din păcate a arătat mai bine necoaptă decât coaptă, însă în ceea ce priveşte gustul, prăjitura şi-a făcut datoria.
Poftă bună!
Laura
Ce bine arata!! Pupici Laura!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea! Te pup!
RăspundețiȘtergereAntepenultima poza m-a determinat sa mai aman cu o zi dieta :)))! Tare imbietoare arata! :)
RăspundețiȘtergere:)) Imi pare rau! Dar si de maine tot aia e.
ȘtergereLaura, ador strugureii. Parintii mei au in gradina si cand eram mica mergeam cu o cana din aia de metal cu apa si luam o ciorchinuca, o bagam in apa apoi mancam strugurasii...cei mai buni ever!
RăspundețiȘtergereUite ca nu i-am incercat in prajitura, merci de idee!
Am si eu aceleasi amintiri din copilarie de la bunici, insa eu nu+i mai bagam in apa, ii mancam direct asa cu praf :P
ȘtergereSuperba,imi place mult mai ales ca am mai facut
RăspundețiȘtergereMultumesc, Danut!
Ștergere