Mălai ne făcea bunica, în copilărie. Îl făcea cu lapte bătut, de bivoliţă şi cu puţină smântână. Şi cu mălai măcinat de ei, la moară. Nu prea avea timp să-l amestece dar era bun oricum. Mai ales că găseam prin el bucăţele de lapte bătut sau de smântănă ceea ce îl făceau şi mai bun.
Bunica făcea un mălai gras şi gustos. Aşa ceva nu cred că o să mai mănânc vreodată dar am încercat să reproduc cât de cât mălaiul din copilărie. A ieşit destul de bun.
Ingrediente:
- 1 sticlă lapte bătut (420 ml)
- câteva lg smântână
- câteva lg de lapte (dacă e prea tare compoziția)
- 2 căni făină mălai
- 3/4 cană făină albă
- 1/2 cană gris
- 1/2 pahar ulei
- 1/2 pahar zahar (eu am folosit 1/4 brun și 1/4 alb)
- 2 lg miere
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- un vf lingurita sare
Paşii:
1. Se amestecă toate tipurile de făină cu zahărul într-un vas.
2. Separat se amsetecă ouăle cu laptele bătut, uleiul şi smântâna.
3. Se combină cele două amestecuri.
4. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 40 de min.
Verdict:
Putea fi puțin mai dulce - ș-asta zice o persoană care nu agrează deserturile foarte dulci - dar altfel a fost delicios.
Poftă bună!
Liana
O bunatate malaiul asta!
RăspundețiȘtergerePff! Ce dor mi s-a facut de copilarie... :)
;) Şi se face atât de uşor!
ȘtergereCe bunatate! Si mie imi aminteste de bunica!
RăspundețiȘtergereBunicile, dragele de ele ce mâncare bună făceau :)
ȘtergereArata delicios ! :)
RăspundețiȘtergere