Săptămâna trecută am fost invitate la un prânz de duminică special. Este vorba despre invitația Dianei la Sunday Lunch. Am fost super încântate amândouă. Și Diana a scris atât de frumos despre noi mai că nu recunoșteam despre cine este vorba :p Articlolul despre cele două 'surori talentate din spatele bucătăriei transilvănene' :D îl găsiți aici. Mâine vedeți rețeta Laurei pentru un desert de duminică reușită.
Această rețetă este o altă variantă a acestei tarte. De data aceasta nu am mai folosit ou în blat însă. Nu a fost nici o tragedie, a ieşit blatul mai tare şi mai sfărâmicios. Adevărul e că am uitat de ou...
Pentru blat:
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 100 g ulei de cocos
- 20 g unt
- 1 păhărel de apă rece
- 1 păhărel de apă rece
- 1/2 lgț sare
Pentru umplutură:
- 200 ml sana
- 70 g unt topit și răcit
- 1/2 lgț sare
- 1 lg suc de lămâie proaspăt stors
- coaja de la o lămâie medie
- 3 ouă
- 70 g zahăr
- 1 lgț esență de vanilie
- 1 lgţ esenţă de migdale
- 2 lg praf de tapioca (sau făină)
- 2 nectarine
Paşii:
Pentru blat:
1. Se amestecă făina cu sarea și cu zahărul.
2.
Se pune untul, uleiul de cocos şi apa. Se amestecă bine până devine un
aluat solid, dar maleabil. Mai punem făină dacă e necesar.
3. Se tapetează o tavă cu unt şi se asează aluatul în tavă.
4. Se dă la rece 1 oră, preferabil în congelator.
5. După ce scoatem blatul din congelator îi înţepăm de câteva ori cu furculiţa şi îl dăm apoi la cuptor pentru 15 min. Abia după ce e răcit complet se pune umplutura peste.
5. După ce scoatem blatul din congelator îi înţepăm de câteva ori cu furculiţa şi îl dăm apoi la cuptor pentru 15 min. Abia după ce e răcit complet se pune umplutura peste.
Pentru umplutură:
5. Se amestecă totate ingredientele cremei foarte bine, cu un tel. Se pune umplutura peste blatul răcit.
6. Se pun nectarinele peste cremă.
7. Se dă din nou la cuptor 45 de min la 200C.
Verdict:
Acrişoară, poate prea acrişoară de data asta. Am redus cantitatea de zahăr şi am pus ceva mai mult suc de lămâie. Şi data viitoare aş putea pune 3 nectarine că parcă erau prea puţine.
Sursa de inspiraţie: aici.
Poftă bună!
Liana
Mmmm ce tarta parfumata!
RăspundețiȘtergereMulţumesc, Rocsy draga!
Ștergere