joi, 11 iulie 2013

Supă cremă de ciuperci de pădure


























După cum am scris şi în postarea aceasta, n-o să mai revin asupra ciupercilor de care am scris deja. Aş vrea doar să v-o prezint pe Amanita rubescens. După cum probabil aţi auzit, ciupercile care fac parte din familia Amanita sunt majoritatea otrăvitoare, şi ce otrăvitoare! (vezi Amanita phalloides). Însă ciuperca din imagine este cu siguranţă comestibilă. Atenţie însă, se poate confunda foarte uşor cu Amanita pantherina. 
ATENŢIE! Nu culegeţi ciuperci pe care nu le cunoaşteţi! 

Supa de faţă se face foarte uşor şi nu se compară cu cea făcută cu ciuperci din comerţ. Eu am folosit hribi, vineţica porumbeilor, câţiva gălbiori şi frumoasa Amanita rubescens (din poza de mai jos).

























 Pe scurt, se căleste ceapa, după care se adaugă ciupercile, se condimenteaza şi se adaugă apă. Când sunt fierte se dau prin blender şi se adaugă pătrunjel tăiat MĂRUNT (sper că a auzit şi ungurul meu :D că de data asta mi-au rămas toţi pătrunjeii în gât). Se serveşte cu smântână şi dacă vreţi şi crutoane. 

Şi cum Ana de la blogculegume.ro ne provoacă luna aceasta să gătim cu fructe şi legume de sezon, cred că mă încadrez cu ceapa verde :D În afară de asta, ciupercile sunt şi ele de sezon.






























Ingrediente:
- 2, 3 cepe verzi
- 1 kg de ciuperci 
- puţin ulei sau unt
- sare
- piper
- pătrunjel
- smântână pentru servit

Paşi:
1. Într-o oală de 4 l se pune ceapa la călit în puţin ulei/unt.
2. Ciupercile, spălate şi curăţate în prealabil, se taie în bucăţi potrivite, după care se pun şi ele în oală, amestecând mereu.
3. După ce şi ciupercile s-au prăjit se ondimentează cu sare şi piper şi se adaugă apă sau supă de legume/pui.
4. Se lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
5. Se dă supa prin blender.
6. Se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
7. Se serveşte cu smântână.

Verdict: Mult mai gustoasă decât varianta cu ciuperci "domestice".

Poftă bună!
Laura

11 comentarii:

  1. Ohhhh , cat de mult ma bucur sa vad ca ai pregatit asa ceva !! Ador supa crema cu ciuperci proaspat culese din padure !! ;)
    PS.Abia astept toamna sa pot merge la cules !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca-ti place, doar supa asta e pentru cunoscatori ;)

      Ștergere
  2. Ce bunatate ai pregatit! Foarte apetisanta este si gandul ca ciupercile sunt din padure imi amplifica pofta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata supa ta si as vrea si eu sa fac, dar n-am de unde sa culeg ciuperc proaspete, asa ca gust doar virtual de la tine si raman cu gandul, ca stiu ca am la ce!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pur si simplu as savura una, la orice ora!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips