Minestrone este o supă italiană clasică. Este aproape la fel de cunoscută ca şi pastele sau pizza însă mai puţin populară prin părţile nostre - eu una n-am prea văzut minestrone în meniurile pizzeriilor.
Eu am ales o variantă cu carne. Dar şi varianta fără este cât se poate
de săţioasă. Şi cum de obicei se face cu legume de sezon, asta am
încercat şi eu sa fac. Și apropo de carne: chiar nu știu ce carne am pus
în aeastă supă. Am găsit ceva în congelator și aia am folosit dar nu
era etichetată și nici nu le pot eu ghici chiar așa. Dar avea un gust
extraordinar după ce a fiert (și tot nu mi-am dat seama ce este nici
atunci).
'Legumele' de sezon sunt în acest caz fasolea (de două feluri) şi arpacaşul. Plus
rădăcinoasele, dar alea le pun în orice supă, că e vară, că e iarnă.
A durat ceva până a fiert dar a meritat efortul (așa zic 'efort' de parca eu am suflat în foc pâna a fiert).
Ingrediente:
- 200 g costiţă porc (sincer, eu am avut o bucată de carne de origine neindentificata; nici acum nu stiu defapt dacă a fost porc, vită sau domne feri', miel)
- 2 morcivi
- 2 morcivi
- 2 tulpini apio
- 1 ceapă
- 2-3 căţei usturoi
- 100 ml bulion
- 1 cană fasole
- 1 jumătate cană arpacaş
- sare, piper
- 1 lgţ rasă măghiran uscat
- 1 lgţ rasă busuioc uscat
- 1 rămurică cimbru
Paşii:
1. Cu o seară (sau cu cel puţin 12 ore) înainte se pune fasolea la înmuiat în apă cu bicarbonat (aşa se mai elimină din gaze).
2. Se fierbe carnea pentru 45 de min. Se spumuiește dacă e cazul și se mai adaugă apă.
3. Se adaugă fasolea înmuiată și spălată după 45 de min.
4. Se spală legumele şi se taie cubuleţe. Se pun legumele și arpacașul după încă 20 min. Se mai fierbe supa încă o jumătate de oră.
5. Se pune bulionul şi condimentele.
Verdict:
Foarte gustoasă. Merge și cu puțină smântână dar și fără este tare bună.
Poftă bună!
Liana
Delicioasa supica!
RăspundețiȘtergereva astept la un concurs: http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html
Mulţumim, Paula, şi de compliment şi de invitaţie :)
ȘtergereFoarte buuuna!!!Imi place supa minestrone!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place desi numai de curand am descoperit-o :)
Ștergere