Grisinele sunt originare din Italia, oricine ştie asta. Dar nimeni nu cred că ştie că provin din Torino (doar Wikipedia ştie cu aşa exactitate). Pe de altă parte, probabil nimănui nu-i pasă. Numai eu sunt fascinată de originea şi istoria preparatelor culinare. Dar nu vă mai plictisesc cu asta.
Aici de faţă avem grisine. Un experiment reuşit, aş putea spune. Deşi am făcut pentru prima dată grisine. Bravo mie :p
Dacă doriţi ceva de ronţăit gustos dar şi sănătos, vă recomand cu drag această reţetă. Conţine muuulte fibre iar gustul nu cred că trebuie să vi-l descriu.
Ingrediente:
- 400 g făină albă
- 50 g tărâțe
- 50 g făină de in
- 1 lgț zahăr
- 1 lg sare
-15 g drojdie proaspătă
- ulei de masline
- 250 ml apă
- 1 lg rozmarin
- 1 lg chimen măcinat
- susan (pentru pus deasupra)
Paşii:
1. Se amestecă drojdia mărunțită cu zahărul și cu sarea și cu 2 lg de apă călduță. Se lasă să fermenteze pt 15 min.
2. Se pune apoi uleiul de masline (eu nu am mai lăsat sa fermenteze că nu prea aveam timp şi nici răbdare).
3. Se pune făina, tărâţele şi inul măcinat într-un vas. Se face o gropiţă în mijloc. Se
se pune amestecul de drojdie. Se amestecă şi încet, încet se pune apa.
4. Se amesteca bine aluatul şi se frământă 10 min.
5. Se desparte în 2: una se amesteca cu chimen, cealalta cu rozmarin.
6. Se lasa aluatul la dospit o oră jumăte.
7. Se rulează apoi grisinele când aluatul este dospit.
8. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Verdict:
Crocante şi bune.
Surse de inspiraţie: grisine integrale şi grisine pufoase.
Poftă bună!
Liana
Aici de faţă avem grisine. Un experiment reuşit, aş putea spune. Deşi am făcut pentru prima dată grisine. Bravo mie :p
Dacă doriţi ceva de ronţăit gustos dar şi sănătos, vă recomand cu drag această reţetă. Conţine muuulte fibre iar gustul nu cred că trebuie să vi-l descriu.
Ingrediente:
- 400 g făină albă
- 50 g tărâțe
- 50 g făină de in
- 1 lgț zahăr
- 1 lg sare
-15 g drojdie proaspătă
- ulei de masline
- 250 ml apă
- 1 lg rozmarin
- 1 lg chimen măcinat
- susan (pentru pus deasupra)
Paşii:
1. Se amestecă drojdia mărunțită cu zahărul și cu sarea și cu 2 lg de apă călduță. Se lasă să fermenteze pt 15 min.
2. Se pune apoi uleiul de masline (eu nu am mai lăsat sa fermenteze că nu prea aveam timp şi nici răbdare).
3. Se pune făina, tărâţele şi inul măcinat într-un vas. Se face o gropiţă în mijloc. Se
se pune amestecul de drojdie. Se amestecă şi încet, încet se pune apa.
4. Se amesteca bine aluatul şi se frământă 10 min.
5. Se desparte în 2: una se amesteca cu chimen, cealalta cu rozmarin.
6. Se lasa aluatul la dospit o oră jumăte.
7. Se rulează apoi grisinele când aluatul este dospit.
8. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Verdict:
Crocante şi bune.
Surse de inspiraţie: grisine integrale şi grisine pufoase.
Poftă bună!
Liana
Perfecte de rontait la ora asta !! ;)
RăspundețiȘtergereAşa e! Păcat că nu mai am :(
ȘtergereCe as rontai si eu!!!
RăspundețiȘtergereHi hi! Şi eu as ronţăi dar sunt gata toate...
Ștergereei bine, trebuie sa incerc si eu reteta, arata super bine.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Corina! Sunt si foarte usor de facut.
ȘtergereMultumesc, Corina! Sunt si foarte usor de facut.
Ștergere