Deși am stat mai mulți ani în SUA, nu mi-au plăcut niciodată mîncărurile lor. Untul de arahide era una din mâncărurile pe care nu le sufeream (deși, în stilul clasic romînesc, nu îl încercasem niciodată).
La un moment dat m-am gândit că îl pot face chiar eu căci nu părea greu. Și nici nu este: cel mai complicat a fost să curăț robotul de bucătărie, după.
Ingrediente:
- 1 cană arahide decojite
- 1/4 lgț sare de mare
- 1 lg ulei de cocos (opțional)
Pașii:
1. Se prăjesc alunele în cuptor sau pe aragaz, la foc mic, pănă devin uleioase.
2. Se pun în robotul de bucătărie cât sunt încă călduțe și se pulsează pentru 3 minute, verificând din când în când dacă avem consistența dorită.
3. Se adaugă sarea și uleiul
Observații:
- Dacă doriți ca untul să fie mai grunjos, se iau 2 lg de alune după primul minut de pulsare și se pun deoparte. La sfârșit le punem înapoi în vas și amestecăm.
- Eu am folosit alune sărate și prăjite deci nu am mai pus sare și doar le-am rumenit puțin.
- Se pot adăuga diverse: cacao, bucățele de ciocolată, miere, sirop de agave/arțar.
- Pentru a face untul mai cremos, se pune ulei; în principiu, cu cât e mai mult ulei, cu atât e mai cremos (bineînțeles, în limita bunului simț). E preferabil să se folosească un ulei fără gust, cum ar fi cel de cocos.
Verdict:
Destul de bun însă alunele mele se pare că au fost prea prăjite. Și a fost și cam uscat, dar asta puteam remedia cu mai mult ulei de cocos.
Sursa: aici.
Poftă bună!
Liana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu