luni, 1 aprilie 2013

Brioşe cu măr şi streusel



Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paştele Catolic le urăm un Paşte Fericit!

Cu această ocazie am pregătit nişte brioşe. Mai puţin tradiţionale, e drept, dar foarte potrivite pentru a fi puse în coş alături de nişte ouă roşii.



 
De data aceasta am folosit mere şi scorţişoară. Dacă merele se potrivesc cu ceva atunci acel ceva e scorţişoara. Fibrele au fost nelipsite şi din această reţetă de brioșe :D



 
Reţeta e foarte uşoară iar metoda de 'asamblare' am descris-o aici, aici şi aici.




 


Ingrediente:
- 1 cană făină albă
- 2 lg făină de in
- 1/2 cană fulgi ovăz măcinați
- 3 ouă mici
- 1/2 cană zahă brun
- 1 lg melasă
- 1/2 cană ulei cocos topit
- 3/4 cană ulei de măsline
- 1 lgț praf de copt
- 1 cană mere date pe răzătoare (aprox 2 mere mari)
- 1 lgț scorţişoară
- 1/2 lgţ nucșoară
- 1 lgț esență vanilie
- 1/2 lgţ turmenic
- 1 vf de cuțit sare
- streusel (reţeta aici)
caramel (pt ornat)

 Paşii:
1. Se amestecă bine ouăle cu zahărul și melasa.
2. Se adaugă uleiurile şi se amestecă în continuare.
3. Se încorporează merele date pe răzătoare și eventual stoarse puțin.
4. Se adaugă ingredientele uscate (făina, fulgii de ovăz, condimentele, sarea, praful de copt) și esența de vanilie.
5. Se pun cupe de hârtie într-o tavă pentru brioșe. Se pune căte o lingură mare de aluat în fiecare cupă.
6. Se pune o lingura de streusel peste fiecare cupă cu aluat și eventual se pune o felie de măr, de decor.
7. Se pun în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de min la 180C.
8. După ce se scot din cuptor se lasă la răcit pe un grătar și se toarnă caramel peste.

Verdict:
Deşi am pus pus puţin zahăr (și și acela a fost zahăr brun + melasă, ambele fiind mai puțin dulci decât zahărul alb) au ieșit destul de dulci. Dar nu prea dulci, ci potrivite. Gustul a fost desăvârșit aș zice eu.


Poftă bună! şi un Paşte Fericit!
Liana şi Laura

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips