joi, 4 aprilie 2013

Brioşe cu șuncă și cașcaval




O altă reţetă de brioşe, de data aceasta brioşe sărate. Pot fi servite la micul dejun, ca aperitiv sau ca gustare.

Totul a început aşa: m-a întrebat odată, în glumă, d-nul H dacă nu se pot face brioşe sărate, cu carne. Eu am văzut această întrebare ca o provocare: am căutat repede o reţetă şi m-am pus pe treabă.
 






 
Practic se face un aluat sărat  din ouă, făină, lapte şi ulei. Se condimentează şi apoi se adaugă şunca şi caşcavalul. 




Au ieşit 21 de brioşe delicioase.
 







Ingrediente:
- 2 căni făină spelta
- 2 lgț seminţe psyllium
- 1/2  cană fulgi de ovăz măcinaţi
- 2 lgţ praf de copt
- 3 ouă
- 100g caşcaval
- 100g suncă
- sare, piper
- 1 lgţ praf de muştar
- 1 lgț boia de ardei cayenne (sau chili)
- 1 lgț boia
- 1/2 cană lapte
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1/4 cană grăsime de porc, topită
- seminţe de chia şi de susan pentru pus deasupra 

Paşii:
1. Se amestecă ouăle cu uleiul şi cu laptele.
2. Se pun apoi condimentele. Se amestecă.
3. Se pun ingredientele uscate şi evident, se amestecă iar.
4. Se pune caşcavalul tăiat cubulețe și sunca tăiată feliuțe/cubulețe.
5. Se pune căte o lingură de amestec în fiecare cupă din tava de brioșe, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Fiecare cupă trebuie să fie 3/4 plină.
6. Se coc pentru 20-22 de min la 200C.

Verdict:
Prea au gust de papară. Iar caşcavalul nu se simţea aproape deloc, ar fi trebuit să iau ceva mai de calitate. Şi să pun mai mult caşcaval. Şi mai multă carne. Cu siguranţă voi relua această reţetă şi o voi îmbunătăţi.

Observaţii:
Data viitoare voi tăia caşul şi şunca cubuleţe mai mari şi voi pune dublul cantităţii (adică 200 g din fiecare), să se simtă mai bine gustul.


Poftă bună!
Liana

4 comentarii:

  1. Ce frumoasa prezentare! Arată delicios! O să le încerc și eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muţumesc, mulţumesc! Asta chiar că e un compliment venind de la tine :D

      Ștergere
  2. Arata tare bine, si mie imi plac foarte briosele sarate! Daca zici ca aveau gust de papara probabil trebuie sa mai scoti din oua, 3 sunt cam multe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Liana! Am refăcut rețeta între timp, cu 2 ouă, și a fost mult mai ok. Omul căt trăiește învață :D

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips