vineri, 7 iunie 2013

Tăieţei româneşti cu legume, în stil chinezesc


O mâncare pe care o facem destul de des în casa noastră, cu diferite tipuri de tăiţei. De data aceasta nu am avut tăiţei de orez sau alte tipuri care merg foarte bine preparaţi la wok şi cum ne era foarte poftă, am decis să facem noi pastele, după reţeta asta. Când spun noi, mă refer la ungurul meu :P pentru că eu nu am făcut tăiţei niciodată. Mi se pare că poti da greş foarte uşor şi nu vreau să stric ingredientele degeaba. Poate odată şi-odată îmi voi lua inima în dinţi şi voi încerca. Până atunci îl las pe ungurul meu în bucătărie să-şi arate talentul. Dar să revenim la reţeta de faţă. Ingredientele folosite au fost diferite legume găsite prin casă, condimente (curry, piper, masala szabzi, sos de soia şi praf de chilli) şi ulei de măsline.
Legumele folosite au fost în ordinea aceasta: ceapă (albă şi roşie), varză albă, morcovi, ardei roşu gras, ciuperci pleurotus şi leurdă sau ceapă verde (mai mult pentru culoare).


Ceapa şi varza...

Ceapa, varza şi morcovul...

Ceapa, varza, morcovul şi ardeiul gras...

Ceapa, varza, morcovul, ardeiul gras şi ciupercile...

Ceapa, varza, morcovul, ardeiul gras, ciupercile şi leurda...
Ceapa, varza, morcovul, ardeiul gras, ciupercile, leurda şi condimentele




Ingrediente:
-  200 g tăiţei (preferabil de orez)
- 1 ceapă albă 
- 1 ceapă roşie
- 100 g varză
- 1 morcov
- 1 ardei gras sau 1/2 dacă e mai mare
- 200 g ciuperci (Pleurotus sau Champignon)
- câteva frunzulişe de leurdă sau ceapă verde
- condimente după gust (curry, masala szabzi, piper, chilli)
- sos de soia
- ulei de măsline

Paşi:
1. Se spală şi se taie toate legumele pe lungime. 
2. În wok se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa. 
3. După ce aceasta este sticloasă, se pune varza şi se amestecă.
4. În continuare se pun unul câte unul: morcovul, ardeiul, ciuperci şi leurda sau usturoiul, amestecând mereu.
5. La sfârşit se condimentează după gust. Aveţi grijă cât sos de soia puneţi pentru că este foarte sărat. Se scot legumele din wok şi se aşează un capac deasupra.
6. Se fierb tăiţeii, apoi se prăjesc două minute în wok, după care se adaugă legumele şi se mai adaugă sos de soia dacă e necesar. Gustaţi, nu puneţi după ochi!

Verdict: Oricând bineveniţi! O mâncare rapidă, pe care o facem ori de câte ori nu ştim ce să gătim, dar ne e foarte foame :P

Poftă bună!
Laura

3 comentarii:

  1. Cat de bine arata taiteii,spune-i ungurului tau ca i-au iesit perfecti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mancat de mai multe ori acest gen de taietei, dar niciodata nu m-am gandit sa le pun urda. Cred ca at fi tare bune!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips