marți, 27 august 2013

Îngheţată de afine


























Cam ce poţi face cu o jumătate de kilogram de afine culese cu dragoste adică bob cu bob, nu cu pieptenele pentru afine, de către ungurul meu? Mi-ar fi părut rău să le "omor" la cuptor şi pe noi împreună cu ele, august fiind, aşa că m-am decis să prepar ceva foooarte bun, dar care să conţină fructele în stare proaspătă. Rezultatul: o îngheţată savuroasă de afine cu iaurt.



















Şi pentru că eu asociez îngheţata cu perioadele de vacanţă şi relaxare, o trimit Dianei pentru provocarea "Dulce Românie" de luna aceasta.
































































Ingrediente:
- 500 g afine (sau câte aveţi, cu cât mai multe cu atât mai bună)
- 200 g iaurt
- 200 ml de frişcă lichidă
- miere (opţional)

Paşi:
1. Se spală afinele şi se curăţă de ramuri, frunze etc. Se lasă la scurs.
2. Se bate frişca spumă. 
3. Se adaugă iaurtul şi afinele şi se amestecă cu mixerul. Dacă doriţi o îngheţată mai dulce, puteţi pune miere.
4. Se pune în forme speciale sau doar într-un castron şi se introduce în congelator.
5. Din jumătate în jumătate de oră, se scoate îngheţata din congelator şi se amestecă, timp de 2-3 ore.

Verdict: Vorba cântecului "n-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit..." e de-ajuns o jumătate de kilogram de afine.

Poftă bună!
Laura

8 comentarii:

  1. Si eu asociez inghetata cu vacanta si reteta aceasta e perfecta pentru provocarea noastra. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine si o trimiti la parada :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culoare frumoasa are inghetata ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este o nebunie, mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost intr-adevar cea mai buna inghetata pe care am facut-o pana acum.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips