luni, 8 decembrie 2014

Plăcinte codrenești


Nici nu știam că așa se numesc aceste plăcinte până acum câteva zile când am căutat o rețetă de plăcinte. Bunica le făcea când vroia să facă o cină rapidă sau când îi rămânea alaut de pâine. Bineînțeles, ei nu-i lua jumătate de zi să facă niște plăcinte, ca mie :P





Ingrediente:
- 1 kg făină albă
- 20 g drojdie proaspătă
- 1 lgț  sare
- 1 lgț zahăr
- 500 ml apă
- 100 ml lapte călduț
- 50 ml ulei

Pentru umplutură:
- 400 g brânză de burduf
- 200 g brânză de vacă
- 2 lg smântănă
- căteva cozi de ceapă tocate mărunt

Pașii:
1. Se amestecă drojdia cu laptele și zahărul se lasă într-un loc cald vreo 10 minute.
2. Se cerne făina și se pune apoi drojdia cu laptele în mijloc. Se presară sarea peste și uleiul. Se toarnă o parte din apă.
3. Se amestecă încet cu o lingură de lemn și se pune și restul apei.
4. Se amestecă apoi mai cu forță, tot cu lingura, vreo 7-8 minute, până aluatul devine omogen.
5. Se acoperă cu o ștergură și se pune într-un loc călduț, ferit de curent, vreo oră.
6. Între timp se prepară umplutura amestecând toate ingredientele.
7. Cănd aluatul este dospit bine, se rup din el bucăți, cu lingura. Se întind bucățile de aluat, se pune o lingură din amestecul de brânză iar apoi se adună aluatul peste.
8. Se pun plăcintele, pe rând, în tigaia unsă cu ulei și încinsă bine. 
9. Se frig plăcintele pe ambele părți, cam 1-2 minute pe fiecare parte.


Verdict:
Mie personal nu mi-au plăcut tare mult. Poate a fost amestecul de ceapă cu brânză sau poate pentru că au fost prea dense dar nu au ieșit extraordinare.

Sursa: aici și aici.


Poftă bună!
Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips