Toată lumea ştie să facă bomboane Rafaello ... numai eu nu. Sau cel puţin nu ştiam până recent.
Poate vă întrebaţi de ce stau migdalele mele în lichid. Nu e orice lichid: e apă cu esenţă de migdale. Şi e complet inutil. Nu s-a simţit vreo diferenţă.
Am amestecat laptele praf cu untul, zahărul, nuca de cocos şi cardamomul măcinat.
Pentru că era puţin prea dens 'aluatul', am pus şi 2 linguri mari de smântână dulce (3-4 linguri normale).
Eu îmi doream să pun înăuntrul bomboanelor vişine din vişinată. Însă ştiam că d-nul H va fi principalul consumator de bomboane Rafaello, aşa că l-am lăsat pe el să decidă. A ales migdale. Şi oricum nu aveam vişine din vişinată. Nici măcar vişinată.
Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor însă le-am făcut pe când apunea soarele şi nu am vrut să folosesc bliţul. Nu a fost neapărat o idee bună....
Ingrediente:
- 500 g lapte praf
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g nucă cocos
- 1 pachet unt (200g)
- 3-4 lg smântână dulce
- 1/2 lgț cardamom măcinat
- 150 g migdale
- nucă cocos pentru exterior
Pașii:
1. Se amestecă toate ingredientele.
2. Se dă la rece compoziția pentru câteva ore.
3. Se formează biluțe, cu o migdală în mijloc.
4. Se dau prin nucă de cocos biluțele.
Observaţii:
Dacă compoziţia e prea densă, se poate pune smântână dulce sau chiar lapte. Bomboanele se vor întări oricum dacă stau la rece.
Cardamomul măcinat mi s-a părut că se va potrivi bine şi aşa a şi fost. Dar, pe de altă parte, eu aş pune în orice cardamom măcinat.
Poftă bună!
Liana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu