miercuri, 16 ianuarie 2013

Rulouri de șuncă

Îi povesteam unei prietene zilele trecute că am inventat, practic, o reţetă. Că am îmbunătăţit o reţetă veche dafapt, am mai zis cu voce scăzută.





Şi am început să-i explic cum pun eu şi cremă de brânză în clasicele rulouri de şuncă cu hrean. Şi ce bune sunt aşa, pentru că crema de brânză temperează iuţimea hreanului şi etc etc.




Prietena mea a ascultat după care, cu o voce blândă, ca să nu mă supere probabil, mi-a explicat că genul ăsta de rulouri este nelipsit în orice meniu de nuntă. Am făcut ochii mari: cum, nu eu am inventat reţeta???

Adevărul e că nu prea merg la nunţi. Ultima dată am fost la o nuntă .... în toamnă. Dar înainte de acea nuntă nu mai fusesem de vreo 5 ani la una. 




Oricum, eram atât de încântată de acestă reţetă încât nu am vrut să renunţ la ea.




Deci această reţetă este pentru cei care nu merg prea des la nunţi, ca şi mine.


Ingrediente:
- cremă de brânză simplă, fără arome
- hrean în oţet
- suncă de Praga

Paşii:
1. Se amestecă crema de brânză cu hreanul.
2. Se  pune câte o lingură din compoziţia de brânză pe fiecare felie de şuncă.
3. Se rulează şunca  peste crema de brânză cu hrean.

Observaţii:
Pentru crema de brânză cu hrean proporţia este de 2:1, adică, pentru 2 părţi cremă de brânză se pune o parte hrean.


Poftă bună!
Liana

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips