Le urăm tuturor mamelor şi femeilor La mulţi ani! cu ocazia zilei de 8 Martie. Dar mai ales mamei noastre dragi. Am pregătit şi o prăjitură specială pe care o împărţim virtual cu toate sărbătoritele.
Cu această reţetă dorim să participăm şi la provocarea Dulce Românie de luna aceasta găzduită de draga de Paula de la Enjoy Dessert!, o clujeancă de-a noastră.
Ingrediente puţine şi o metodă simplă şi rapidă vă garanteză că nu veţi da greş cu acestă prăjitură. Numai dacă nu aveţi 2 mâini stângi. Eu am.
Şi să vă povestesc ce s-a întâmplat...
Am făcut eu blatul, ăsta nu a fost greu. L-am pus apoi în tavă şi i-am făcut poză.
Am tăiat bananele, le-am pus peste blat şi iar am făcut nişte poze.
Caramelul îl făcusem cu o zi înainte. Ei şi aici intervine talentul meu de a strica o reţetă bună prin improvizare. Am pus caramelul călduţ peste banane (l-am încălzit special).
Am pus imediat peste, frişca proaspăt bătută. O altă greşeală!
Apoi, mândră de isprava mea, am ornat prăjitura cum am ştiut eu mai frumos şi am pus-o la rece.
No, şi ca să nu mai lungesc povestea, să vă spun care a fost finalul: în momentul în care am încercat să scot prăjitura mea din tavă, a început să curgă ceva din ea. Era caramelul amestecat cu apa lăsată de banane şi cu frişca topită :(
Şi ăsta e motivul pentru care nu există nici măcar o poză cu o felie de banoffee pie. Dar de bună a fost bună, chiar foarte bună. Caramel+banane+frişcă e o combinţie foarte reuşită.
Am descris mai jos metoda corectă, metoda care ar fi trebuit să o urmez şi eu. Nu a fost mare tragedie nici aşa, dar nu pot să nu mă gândesc ce frumos ar fi fost să fi respectat reţeta. Ideea e să puneţi la rece 'plăcinta' după ce puneţi caramelul peste banane. Şi în nici un caz să nu-l puneţi cald peste ele.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g biscuuiţi (preferabil digestivi)
- 100g unt
- cateva linguri de lapte/smantănă dulce
- 2 lg nuca de cocos
- 3 banane
- caramel (făcut de casă)
- frişcă (din aprox 200 ml frişcă lichidă)
-ciocolată (pentru ornat)
Paşii:
1. Se pregăteşte blatul: se macină biscuiții, se amestecă cu untul topit, laptele și nuca de cocos.
2. Se tapetează o tava rotundă, detaşabilă, cu unt şi apoi se întinde peste amestecul de biscuiti. Se dă la rece 30 min.
3. Se pun bananele, tăiate subțirel.
4. Se toarnă caramelul peste. Se pune iar în frigider 30 min (sau până se răcește bine).
5. Se prepară frișca.
6. Se pune frişca peste și se ornează cu ciocolată sau cu ce aveți la îndemână (preferabil ceva dulce :D).
Verdict:
Prea 'lichidă', cum am spus şi mai sus şi prea dulce. Cu caramelul ăsta chiar nu e de glumit.
Poftă bună!
Liana
Curge si daca faci totul ca la carte. Nu e Niagara, da' vine asa... apetisant. Si da, e dulce! Da' nici nu mancam mereu :)
RăspundețiȘtergere:)) Oooo, mersi ca mi-ai zis. Atunci nici nu ma mai stresez data viitoare cu pus la rece si chestii de-astea.
ȘtergereArata minunat, iar combinatia mmm este divina! Mor de pofta cand ma gandesc cum curge caramelul ala. :)
RăspundețiȘtergereMulțumesc Alina! Este o combinație foarte reușită, într-adevăr și mie nici măcar nu-mi plac bananele sau caramelul, luate separat :))
RăspundețiȘtergereBuna Liana. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa sa ai :)
Mulțumim de invitație și de urare. Încercăm să participăm și noi la concurs, măcar cu una dintre rețete.
ȘtergereImi place mult caramelul si cred ca este foarte bun in combinatie cu banane. E o reteta pe care trebuie sa o incerc.
RăspundețiȘtergereDa da, e chiar bună combinaţia! Original, în loc de caramel era cremă de lapte condensat care ar fi fost mai puţin dulce, probabil. Dar chiar şi cu caramel 'plăcinta' a ieşit destul de bună.
Ștergere