Ungurul meu m-a surprins din nou. Pentru că am poftit la ceva dulce, mi-a pregătit dereje, un desert unguresc asemănător cu colţunaşii, umplut cu dulceaţă. Mai jos, dacă căutaţi mult, găsiţi şi reţeta.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- dulceaţă (eu am pus de prune)
- 200 g pesmet
- puţin ulei
- zahăr şi scorţişoară măcinată pentru servit
Paşi:
1. Se amestecă făina cu ouăle şi o lingură de apă şi se frământă un aluat.
2. Se întinde o foaie de aluat de 3 mm lăţime. Pe jumătate din foaie se pune dulceaţă din loc în loc (din 5 în 5 cm), în funcţie de cât de mari sau mici vreţi să fie colţunaşii. Apoi se pune cealaltă jumătate peste partea cu dulceată. Se taie cu o ruletă sau un cuţit fiecare pătrăţel ce conţine dulceaţă.
3. Se pun la fiert dereje/colţunaşii în apă clocotită, pentru aproximativ 10-15 minute.
4. Între timp se rumeneşte pesmetul în câteva linguri de ulei. Când dereje sunt fierte, se scot din apă şi se dau prin pesmetul rumenit.
5. Se servesc cu zahăr cu scorţişoară presărat pe deasupra.
Verdict:
Seamănă cu colţunaşii. Sunt foarte săţioase.
Poftă bună!
Laura
Trebuie musai incercati!
RăspundețiȘtergereO zi buna sa ai!
Multumesc! Iti doresc la fel!
ȘtergereCe gest frumos din partea lui! Se pricepe, văd.
RăspundețiȘtergereDa, clar! Gateste mai bine ca mine. Eu acum invat :)
ȘtergereMama şi soacra mea fac "derei" mereu. De fiecare dată mănânc cu poftă. Ar fi cazul să încerc şi eu.
RăspundețiȘtergerePai astia trebuie sa fie. Eu sincer nu am mai auzit pana acum de derei.
ȘtergereCred ca au iesit grozav de bune. Par simplu de facut asa ca poate ma incumet si eu sa le fac!
RăspundețiȘtergereThe chief capabilities associated with a home seem to be to help you keep, prepare yourself and additionally make meals diet and additionally to try and do corresponding projects just like dishwashing.best ceiling fans consumer reports
RăspundețiȘtergere