vineri, 10 mai 2013

Tocăniţă/papricaş de pui


Căutând pe net nişte lămuriri despre tocăniţa de pui am descoperit că există o întreagă polemică pe tema tocăniţă versus papricaş de pui. Adicătelea, ce-i una şi ce-i alta? Dacă pui boia în tocăniţă înseamnă că e papricaş? Sau dacă pui găluşte de făină în papricaş e tocană?:-?




Eu una n-o să vă răspund la întrebare pentru că, sincer, şi eu sunt confuză în privinţa asta. La noi în familie s-a numit 'tocană' (sau 'tocăniţă', când vroiam s-o alintăm).




Teoretic e simplu de făcut. Cred că zic asta despre fiecare mâncare pe care o fac. Atunci de ce oare stau aproape toată ziua de sâmbătă în bucătărie? Probabil pentru că sunt înceată, dar să trecem peste...







Ingrediente:
- 500 g carne pui (pulpe dezosate am folosit eu)
- 2 ceape
- 1 lg untură
- 1 lg sare
- 100 ml bulion cu ardei
- 1 lg boia
- 3 lg făină

Paşii:
1. Se spală bine carnea de pui, se şterge de apă şi se rumeneşte într-o lingură de untură. Se scoate pe o farfurie.
2. Ceapa, tăiată nu foarte mărunt, se căleşte şi ea în untura rămasă de la prăjitul cărnii vreo 5 minute.
3. Se pune boiaua, se amestecă de 2 ori şi apoi se pune carnea înapoi în oală. Se pune apă şi sare.
4. Se prepară îngroşala amestecând făina cu apă rece la început şi apoi turnnând un polonic mare din zeama de pe carne.
5. Cănd e fiartă bine carnea, se pune îngroşala peste şi se amestecă bine.
6. Se presară pătrunjel verde tocat şi se poate servi cu mămăligă şi murături.

Verdict:
Foarte gustoasă dar sosul era cam apos. Data viitoare pun mai multă făină.


Poftă bună!
Liana

6 comentarii:

  1. Perfecta!
    Primiti musafiri?
    Doar ce m-am intors din Transilvania (fata mea cea mare locuieste in Alba) dar iute m-as intoarce pentru o portie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, vai! Ce bunaciune de mancarica! Te lingi pe degete nu alta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm bun,foarte bun,delicios!!! Popricas rocks !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips