Aveam acasă rucola, proaspăt culeasă din grădina mea şi hribi proaspăt culeşi din pădure. Aşa că m-am gândit să le combin şi să experimentez. Am făcut ceva asemănător cu reţeta de paste cu spanac, doar că am pus rucola şi am adăugat hribi.
Un hrib perfect |
Rucola proaspătă |
Ingrediente:
- 400 g paste de casă sau cumpărate - rucola (cam 2 mâini)
- 3, 4 hribi mari
- 5 căţei de usturoi (sau câţi doriţi, după gust)
- 200 - 250 ml smântână
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare şi piper
- 100 g caşcaval/ parmezan
Paşi:
1. Într-o tigaie se pune uleiul la încins şi se căleşte puţin usturoiul tăiat.
2. Se adaugă rucola tăiată şi hribi tăiaţi în bucăţele mai mici. Se amestecă bine, după care se adaugă smântâna şi se mai lasă câteva minute să scadă smântâna. Se condimentează şi se adaugă caşcaval ras.
3. Între timp pastele se pun la fiert cu sare şi puţin ulei.
4. Pastele cu rucola şi hribi se servesc cu parmezan pe deasupra.
Verdict: Mi-a plăcut combinaţia. Aş încerca şi cu un alt fel de ciuperci.
Poftă bună!
Laura
Pentru iubitorii de ciuperci, alte reţete cu hribi găsiţi aici şi aici :)
excelenta idee mi-ai dat pentru o cina usoara si rapida!
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa combinatia :) Noi suntem mari consumatori de hribi.
ȘtergereDoamne ce pofta imi faci! Super bine arata, as zice ca e un experiment foarte reusit!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Claudia!
Ștergere