Cartofii "ducesă" sunt o garnitură clasică franţuzească, ce constă într-un piure fără lapte, îmbunătăţit cu ouă, unt, nucşoară, smântână şi uneori caşcaval, care nu e în reţeta clasică, dar care face diferenţa. Cu ajutorul unui poş de patiserie, din acest piure se formează "bezele", care se rumenesc la cuptor.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 3 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 200 g smântână
- sare
- nucşoară
- caşcaval ras (opţional)
Paşi:
1. Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare (ca pentru piure).
2. După ce cartofii s-au fiert, aceştia se zdrobesc, adăugând untul, smântâna, gălbenuşurile şi dacă e nevoie şi puţin din apa în acre au fiert, pentru a fluidiza compoziţia. Aceasta este reţeta clasică, însă eu am adăugat şi caşcaval ras. Se condimentează cu sare şi nucşoară.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui poş se formează grâmâjoare, direct pe hârtie, asemănătoare bezelelor.
4. Se introduc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc (aprox 10 min).
Verdict: Pe lângă faptul că am făcut cel mai bun piure din toate timpurile, aceste mici drăgălăşenii sunt super-delicioase.
Poftă bună!
Laura
Minunati acesti cartofi "Ducesa"!!
RăspundețiȘtergereAsta am zis si eu cand i-am vazut orima data :)
ȘtergereIi are si Laura Adamache intr-o postare mai veche dar frumos este ca voi si spuneti oarece istoric. Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereCe buni trebuie sa fie,arata super!
RăspundețiȘtergereSa stii ca sunt! :)
ȘtergereDe ceva timp ii am in plan ca sunt sigura ca sunt tare gustosi!
RăspundețiȘtergereGustosi si aspectuosi ;)
ȘtergereMinunati!
RăspundețiȘtergereArata excelent si imi imaginez ca sunt si tare buni!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Raveca!
ȘtergereCe frumos arata! Trebuie sa fac si eu !
RăspundețiȘtergereEu am cumparat de la magasin in Belgia .Dar am de mult in plan sa le prepar eu .
RăspundețiȘtergere