joi, 21 noiembrie 2013

Cartofi "ducesă" - Pommes de terre duchesse


























Cartofii "ducesă" sunt o garnitură clasică franţuzească, ce constă într-un piure fără lapte, îmbunătăţit cu ouă, unt, nucşoară, smântână şi uneori caşcaval, care nu e în reţeta clasică, dar care face diferenţa. Cu ajutorul unui poş de patiserie, din acest piure se formează "bezele", care se rumenesc la cuptor.






















































Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 3 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 200 g smântână
- sare
- nucşoară
- caşcaval ras (opţional)

Paşi:
1. Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare (ca pentru piure).
2. După ce cartofii s-au fiert, aceştia se zdrobesc, adăugând untul, smântâna, gălbenuşurile şi dacă e nevoie şi puţin din apa în acre au fiert, pentru a fluidiza compoziţia. Aceasta este reţeta clasică, însă eu am adăugat şi caşcaval ras. Se condimentează cu sare şi nucşoară.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui poş se formează grâmâjoare, direct pe hârtie, asemănătoare bezelelor.
4. Se introduc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc (aprox 10 min).

Verdict: Pe lângă faptul că am făcut cel mai bun piure din toate timpurile, aceste mici drăgălăşenii sunt super-delicioase.

Poftă bună!
Laura

13 comentarii:

  1. Ii are si Laura Adamache intr-o postare mai veche dar frumos este ca voi si spuneti oarece istoric. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ceva timp ii am in plan ca sunt sigura ca sunt tare gustosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata excelent si imi imaginez ca sunt si tare buni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am cumparat de la magasin in Belgia .Dar am de mult in plan sa le prepar eu .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips