luni, 17 februarie 2014

Mămăligă



























Mămăliga cu mălai grisat se face mult mai uşor decât cea cu mălai măcinat la moară. Îmi amintesc cum bunica punea toata făina de mălai în oală, cu apă, făcea o gaură cu sucitorul în mijloc şi o lăsa să fiarbă aşa. Apoi, când era gata, o amesteca bine cu ajutorul sucitorului, fiind din ce în ce mai greu de amestecat, având o consistenţă mult mai mare decât mămăliga făcută din mălai grisat. Mai jos vă dau reţeta uşoară pe care o puteţi face acasă, pe aragaz.































Ingrediente:
- 100 g făină de mălai grisat
- 500 ml apă
- sare

Paşii:
1. Apa cu puţină sare se pune la fiert.
2. Când apa fierbe se toarnă făina de mălai şi se amestecă energic cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe.
3. După ce amestecul s-a îngroşat, aproximativ 3-5 minute, se ia de pe foc. Dacă doriţi să serviţi porţii separate, puneţi mămăliga în vase clătite cu apă rece, iar după ce s-a răcit, întoarceţi vasul pe o farfurie. 
4. Cum bine ştim toţi, se serveşte ca şi garnitură.

Verdict: O reţetă simplă de mămăligă cu mălai grisat.

Poftă bună!
Laura

2 comentarii:

  1. Acum nu concep s-o prepar fara un cub mic de unt. Am o prietena care la restaurant ii intreaba pe ospatari daca mamaliga este preparata cu unt si in functie de asta comanda. De atunci am invatat. E diferenta :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips