Mămăliga cu mălai grisat se face mult mai uşor decât cea cu mălai măcinat la moară. Îmi amintesc cum bunica punea toata făina de mălai în oală, cu apă, făcea o gaură cu sucitorul în mijloc şi o lăsa să fiarbă aşa. Apoi, când era gata, o amesteca bine cu ajutorul sucitorului, fiind din ce în ce mai greu de amestecat, având o consistenţă mult mai mare decât mămăliga făcută din mălai grisat. Mai jos vă dau reţeta uşoară pe care o puteţi face acasă, pe aragaz.
Ingrediente:
- 100 g făină de mălai grisat
- 500 ml apă
- sare
Paşii:
1. Apa cu puţină sare se pune la fiert.
2. Când apa fierbe se toarnă făina de mălai şi se amestecă energic cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe.
3. După ce amestecul s-a îngroşat, aproximativ 3-5 minute, se ia de pe foc. Dacă doriţi să serviţi porţii separate, puneţi mămăliga în vase clătite cu apă rece, iar după ce s-a răcit, întoarceţi vasul pe o farfurie.
4. Cum bine ştim toţi, se serveşte ca şi garnitură.
Verdict: O reţetă simplă de mămăligă cu mălai grisat.
Poftă bună!
Laura
Acum nu concep s-o prepar fara un cub mic de unt. Am o prietena care la restaurant ii intreaba pe ospatari daca mamaliga este preparata cu unt si in functie de asta comanda. De atunci am invatat. E diferenta :)
RăspundețiȘtergereeu eram. uitasem sa ma loghez :P
RăspundețiȘtergere