Ingrediente:
- 1/2 blat cu cacao
Pentru unplutură:
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 lg zahăr pudră
- 200 g cireşe congelate
- 100 g cireşe din compot
- zahăr
- 1 lg ţuică
Pentru ornat:
- 150 ml frişcă
- ciocolată rasă
- cireşe
Paşii:
1. Se prepară sucul pentru însiropat: se amestecă o lg de ţuică cu 100 ml suc din comput. Se bate frişca cu puţin zahăr şi un plic de zahăr vanilat.
2. Se însiropează primul blat.
3. Se pun cireşele peste.
4. Se pune apoi frişca.
5. Se pune următoare foaie de blat şi se reiau paşii 2-4.
6. La sfărşit se ornează cu frişca rămasă, cireşe şi ciocolată, după imaginaţia fiecăruia.
Am găsit chiar şi un tutorial pentru cei care nu ştiu cum se face prăjitura Pădurea Neagră.
Verdict:
Bună, bună de tot şi urâtă - sper că mă veţi scuza pentru că nu ştiu orna prăjituri :D
Poftă bună!
Liana
Ce frumos ai taiat blatul! Și nouă ne place tortul cu vișine, frișcă și ciocolată! Și tot așa de repede dispare și la noi!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Data viitoare incerc sa fac eu blatul... Si il fac mai mare.
Ștergereimi place ideea asamblarii foarte mult!
RăspundețiȘtergereMulţumesc mult!
Ștergere