Astăzi am mult de lucru: cu două laptopuri în față (pentru serviciu și pentru blog), cu căștile în urechi și cu un pahar de vin: this is how I roll! Nu prea am timp și nici inspirație, așa că o să las pozele să vorbească .
Aluatul a iesit cam moale, din păcate. Ca aluatul pentru gogoși, cam așa. La un moment dat, trăgeam de el cu degetele, îl întindeam cu furculița, cu cuţitul, era tot amestect cu măr ... nu e de povestit.
Ionuț a reusit însă o performanţă: să o mănânce toată într-o zi!! M-am grăbit să-i fac poze și ăsta e motivul pentru care nu sunt pozele mai frumoase (și pentru că nu am talent, ar zice unii).
Ingrediente:
Pentru foi:
- 500 g făină
- 7-8 linguri de zahăr
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 150 g unt
- 3 lg smântână
- 1 lgţ esenţă de vanilie
- 1 lgţ esenţă floare de portocal
Pentru umplutura:
- 2.5 - 3 kg măr ras
- 200 g zahăr
- 1 lgț melasă
- 1 lgţ cu varf scorţişoară
- o mână de gris
Paşii:
1. Mărul se dă pe răzătoare, se scurge puţin, se amestecă apoi cu zahărul, scorţişoara şi gris.
2. Se prepară aluatul pentru foi, amestecând toate ingredientele. Se separă aluatul în două părți egale.
3. Se întinde o foaie de aluat într-o tavă tepetată cu unt și făină.
4. Se pune amestecul de mere peste.
5. Se întinde peste mere cealaltă foaie de aluat.
6. Se dă prăjitura la cuptor, la 200C pentru 40-45 de min..
Verdict:
Delicioasă! Dacă nu m-ar fi chinuit atât blatul acela, aș zice că o mai fac în curând dar trebuie să-mi revin mai întâi.
Sursele mele de inspirație: o rețetă clasică, una cu blat pufos și încă una clasică.
Poftă bună!
Liana
Ionuț a reusit însă o performanţă: să o mănânce toată într-o zi!! M-am grăbit să-i fac poze și ăsta e motivul pentru care nu sunt pozele mai frumoase (și pentru că nu am talent, ar zice unii).
Ingrediente:
Pentru foi:
- 500 g făină
- 7-8 linguri de zahăr
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 150 g unt
- 3 lg smântână
- 1 lgţ esenţă de vanilie
- 1 lgţ esenţă floare de portocal
Pentru umplutura:
- 2.5 - 3 kg măr ras
- 200 g zahăr
- 1 lgț melasă
- 1 lgţ cu varf scorţişoară
- o mână de gris
Paşii:
1. Mărul se dă pe răzătoare, se scurge puţin, se amestecă apoi cu zahărul, scorţişoara şi gris.
2. Se prepară aluatul pentru foi, amestecând toate ingredientele. Se separă aluatul în două părți egale.
3. Se întinde o foaie de aluat într-o tavă tepetată cu unt și făină.
4. Se pune amestecul de mere peste.
5. Se întinde peste mere cealaltă foaie de aluat.
6. Se dă prăjitura la cuptor, la 200C pentru 40-45 de min..
Verdict:
Delicioasă! Dacă nu m-ar fi chinuit atât blatul acela, aș zice că o mai fac în curând dar trebuie să-mi revin mai întâi.
Sursele mele de inspirație: o rețetă clasică, una cu blat pufos și încă una clasică.
Poftă bună!
Liana
In final gustul conteaza arata tare bine.o zi buna.
RăspundețiȘtergereMulţumesc, la fel!
ȘtergereMa bucur ca am putut sa te inspir! Arata minunat!
RăspundețiȘtergereFaci nişte prăjituri minunate!
ȘtergerePrajitura cu mere este printre preferatele mele. O bunatate!
RăspundețiȘtergereŞi mie îmi place tare mult! Păcat că nu se face singură...
ȘtergerePrajitura arata demential..Bravo :-*:-*
RăspundețiȘtergereMultumesc, multumesc : D
ȘtergereDelicioasa!!
RăspundețiȘtergereMulţumesc!
ȘtergereDoar ce m-am intors din Transilvania dar am adus cu mine doi nepoti din zona si care au o pasiune pentru prajitura asta.
RăspundețiȘtergere... asadar, reteta notata.
;) Sper să le placă!
ȘtergereBuna! vreau sa fac si eu prajitura asta si am niste indoieli. Merele nu ar trebui calite inainte sa le pun pe foi? iar untul se pune solid sau lichid? Multumesc!
ȘtergereBună! Eu nu călesc niciodată merele pentru prăjitură deși știu că alte persoane o fac. Mi se pare că devin prea gelatinoase dacă le călești. Iar untul trebuie să fie solid când îl puneți în aluat.
Ștergere