vineri, 20 iunie 2014

Brioșe cu căpșuni - Varianta 2

Ieri v-a prezentat Laura rețeta ei de brioșe cu căpșuni iar azi e rândul meu. Spre deosebire de rețeta Laurei, această variantă este cu iaurt și ulei în loc de unt. 



Intenția mea a fost să le pun și niște frișcă pe deasupra însă era deja târziu, eram flămândă și obosită așa că frișca a dispărut din ecuație. Oricum au ieșit foarte bune. Cred că cele mai bune brioșe ale mele... și cele mai puțin sănătoase, aș adăuga.



Ingrediente:
- 1 1/2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 2 ouă
- 1/2 cană ulei
- 1 cană iaurt de căpșuni
- 1 lgț esență de vanilie
- 1 lgț praf de copt
- 1/2 lgț sare
- 1 1/2 căni căpșuni spălate și tăiate

Pașii:
1. Se amestecă zahărul cu uleiul, ouăle și iaurtul.
2. Se pune apoi făina, praful de copt și sarea.
3. Se încorporează căpșunile.
4. Se pune aluatul în tava de brioșe și se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Verdict:
Prea dulci pentru mine însă eu prefer deserturile nu foarte dulci. Dacă se folosește iaurt cu gust de căpșuni, care este oricum dulce, eu sugerez să se folosească mai puțin zahăr.


Poftă bună!
Liana

2 comentarii:

  1. ce bune! Imi inchipui aroma capsunilor in interiorul brioselor! Deja salivez :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar au ieșit bune, și eu nu sunt fan al căpșunilor în prăjituri, le prefer în starea lor naturală.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips