Ingredientele |
Într-o vitiză recentă "acasă", m-am dus direct la cămara din care am scos un instrument, de care mi-era tare dor. Sărăţele au alt gust dacă le tai în fâşii subţiri şi le coci în cuptor.
Există mai multe tipuri de aparate care se pot folosi pentru sărăţele: pentru gaz, electrice etc. Al meu este defapt o frumoasă bucată de fontă ce se pune pe aragaz. Trebuie să mă felicit pentru că am avut foarte multă răbdare... la câteva minute făceam 6 bucăţi.
Scula furată din cămara mamei |
Aluatul trebuie să fie pufos |
Gogoloşi de mărimea unei monede de 50 de bani |
N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit, doar de... sărăţelele mamei |
- 400 g brânză maturată (veche)
- 600 g făină
- 2 ouă
- 1/2 cub drojdie
- 200 ml lapte bătut/ iaurt/ sana
- unt
- chimen
Paşii:
1. Se amestecă drojdia cu laptele, apoi cu celelalte ingrediente.
2. Se lasă aluatul la crescut într-un loc călduţ.
3. Se fac sfere cu diametrul cât al unei monede de 50 de bani (sau mai mari, în funcţie de aparatul de care dispuneţi)
4. Se coc sau se prăjesc.
Observaţii:
Cred că merg şi fără drojdie.
Şi dacă chiar nu aveţi aparat, se pot da şi la cuptor tăiate fâşii.
Poftă bună!
Laura
Super forma ai!!Am tot cautat si noi dar nu gasim deloc:((
RăspundețiȘtergereArata tare bine saratelele tale:)
daca sunteti din bucuresti se gaseste la obor
ȘtergereMultumesc! Dupa cum am scris si in articol forma mea e foarte veche. Probabil ca se pot gasi pe la diverse targuri vintage :)
RăspundețiȘtergererecunoaste ca am fost de acord sa "o furi"
RăspundețiȘtergeremama
Recunosc recunosc :D
RăspundețiȘtergereCat unt?
RăspundețiȘtergere200 g
ȘtergereMultumesc frumos
RăspundețiȘtergere