luni, 3 iunie 2013

Brioşe cu caşcaval şi şuncă - reloaded

Pentru ca brioşele mele sărate de data trecută au ieşit bune dar nu perfecte am zis că trebuie să perfecţionez reţeta. Nu numai ăsta a fost motivul ci şi faptul că Ionuț a cerut iar 'brioşe din alea cu carne'.


Da, cuptorul meu cu microunde e marca Samsung :p
Am pus mai multă carne, tăiată cubuleţe de data asta. Am pus caşcaval mai bun, mai de calitate, tăiat tot cubuleţe.


Am adăugat de data asta mălai și am renunțat la fulgii de ovăz.





Ingrediente:
- 2 căni făină albă
- 1/2 cană făină de mălai
- 2 lgț seminţe psyllium
- 2 lg seminţe de chia 
- 2 lg semințe de in măcinate 
- 2 lgţ praf de copt
- 2 ouă
- 200 g caşcaval
- 200 g suncă (eu am avut de data aceasta ceafă afumată)
- sare, piper
- 1 lgț boia de ardei cayenne
- 1 lgț turmenic
- 1/2 cană lapte
- 1/2 cană ulei de măsline
- 1/2 cană smântână


Paşii:
1. Se amestecă ouăle cu uleiul și cu laptele.
2. Se pun condimentele
3. Se pun ingredientele uscate.
4. Se pune caşul tăiat cubulețe și sunca tăiată la fel, cubulețe.
5. Se pune căte o lingură de amestec în fiecare cupă din tava de brioșe, tapetată în prealabil cu hârtie de copt.. Fiecare cupă trebuie să fie 3/4 plină.
6. Se coc pentru 20-22 de minute la 200C.

Verdict:
Mult mai bune ca cele de data trecută.


Poftă bună!
Liana



6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips