La această reţetă am uitat un ingredient destul de important: uleiul. E, uite că şi bucătăresele pricepute ca mine mai greşesc :p
Dar a ieşit atât de bun şi de aromat pieptul de curcan încât mă gândesc să-l fac tot aşa de acum înainte.
Ingrediente:
- 800 g carne curcan (preferabil piept)
- 1 lgţ ierburi provensale (sau oregano)
- 2 cătei usturoi, pisaţi
- 2 lg vin
- sare, piper
Paşii:
1. Se spală şi se porţionează pieptul de curcan.
2. Se prepară marinata amestecând toate ingredientele.
3. Se pune pieptul de curcan într-un vas termorezistent şi se toarnă marinata peste. Se lasă la marinat, la temperatura camerei cel puţin jumătate de oră.
4. Se dă la cuptor apoi pentru 1 h. Şi gata!
Verdict:
Foarte gustos şi aromat. Deşi practic era fiert... dar chiar avea un gust bun. Şi mie chiar nu-mi place carnea fiartă, cu cât mai arsă cu atât mai bine, dar asta a trecut testul.
Poftă bună!
Liana
Cu atat a iesit mai dietetic. ;) Arata minunat!
RăspundețiȘtergereDa da, si eu asa mi-am zis. Nu mi-a parut rau deloc ca a fost foarte bun oricum.
ȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos :-)
ȘtergereO delicatesa, am reusit doar cu ajutorul cuptorului electric Ertec rotund. Sa aveti pofta!
RăspundețiȘtergere