vineri, 14 iunie 2013

Tartă rustică cu pere şi căpşuni


Aceasta este prima mea tartă rustică, dar de cum am făcut-o, m-am şi îndrăgostit de ea. Cred că vor urma multe variante cu fructe şi de ce nu cu legume de sezon. Aluatul este crocant iar umplura coaptă este absolut delicioasă.
Această reţetă participă la provocarea "Dulce Românie" găzduită luna aceasta de Simona.

Aluatul se răsfrânge peste marginile tăvii

Se adaugă pere...

... şi căpşuni şi apoi iar pere

Se îndoaie marginile de aluat înauntru, peste fructe





Ingrediente:
Pentru crustă
- 300 g făină
- 2 lg de zahăr
- 150 g unt
- 1 lg de lapte
- 1 ou
Pentru umplutură
- pere din compot (cam 200 g)
- 500 g căpşuni proaspete

Paşi:
1. Pentru crustă se ametecă făina cu zahărul şi untul. După ce acestea s-au încorporat bine se amestecă cu laptele şi oul bătut. Aluatul obţinut se pune la frigider pentru o oră.
2. Apoi aluatul se întinde pe o planşetă de lemn, astfel încât să aibă diametrul cam cu 5 cm mai mult decât diametrul formei de copt folosite. Dacă folosiţi o formă rotundă e mai uşor. 
3. Se pune aluatul în formă, marginile mai mari rămânând înafara formei de copt.
4. Înăuntru se pun fructele în poziţia dorită. Eu am feliat şi căpşunile.
5. Se îndoaie marginile de aluat peste fructe.
6. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-45 de minute, în funcţie de cuptor, până se rumeneşte tarta.
7. Se serveşte ca atare, cu zahăr pudră pe deasupra sau şi mai bine cu miere.
  
Verdict: Aici ungurul meu ar trebui să-şi spună părerea pentru că el a mâncat-o aproape toată!?

Poftă bună!
Laura

10 comentarii:

  1. Cred si eu ca a mancat-o toata, la cat de bine arata! Asta inseamna ca a fost buna de tot :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna rau! Bine ca ai apucat sa-i faci poza! Tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Gabi! Sunt cateva retete pe care nu am mai apucat sa le pozez :P

      Ștergere
  3. Buna! In reteta se pune o lingura de lapte, sau un litru? Ma gandesc ca poate e greseala de tipar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pune o lingura de lapte. Asa era reteta... Daca am pune un litru de lapte nu ar mai fi un aluat tare ci mai degraba un fel de aluat foarte subtire de clatite.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips