Azi am decis să fac o supă de păstăi. E varianta fără carne, fără prăjeli și fără îngroșală.
M-am inspirat din varianta clasică, ardelenească - de aici și de aici. Dar a ieșit cu totul altceva. Foarte bun, de altfel, acel altceva.
Asta a cerut Ionut asta a trebuit să fac.
Ingrediente:
- 450 g fasole păstăi (congelată)
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 1 buc țelină
- 1 rădăcinâ pătrunjel
- 2-3 căței de usturoi
- câteva fire de cimbru
- sare, piper
- bulion, pastă de ardei
Paşii:
1. Se spală și se taie legumel.
2. Se călesc toate legumele în untură și puțină apă.
3. Se pune fasolea, apa și cimbrul.
4. Se fierb la foc mic jumătate de oră (eventual 45 de minute).
5. Se pune usturoiul, bulionul, pasta de ardei și condimentele. Se mai fierbe 5 min supa.
Poftă bună!
Liana
M-am inspirat din varianta clasică, ardelenească - de aici și de aici. Dar a ieșit cu totul altceva. Foarte bun, de altfel, acel altceva.
Condimentarea supei |
Ingrediente:
- 450 g fasole păstăi (congelată)
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 1 buc țelină
- 1 rădăcinâ pătrunjel
- 2-3 căței de usturoi
- câteva fire de cimbru
- sare, piper
- bulion, pastă de ardei
Paşii:
1. Se spală și se taie legumel.
2. Se călesc toate legumele în untură și puțină apă.
3. Se pune fasolea, apa și cimbrul.
4. Se fierb la foc mic jumătate de oră (eventual 45 de minute).
5. Se pune usturoiul, bulionul, pasta de ardei și condimentele. Se mai fierbe 5 min supa.
Poftă bună!
Liana
Imi place la nebunie supa de fasole verde. As manca zilnic si tot nu m-as satura. :)
RăspundețiȘtergereEu doar anul ăsta am început să o fac cu usturoi şi e super bună aşa.
ȘtergereE preferata ginerelui meu, om al locului (zona Alba), motiv pentru care fata mea a invatat sa o gateasca.
RăspundețiȘtergereSint sigura ca ii va prinde bine o reteta neaosa.
Mă voi simţi onorată dacă îi sugeraţi reţeta mea :)
ȘtergereDelicioasa supica !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Intr-adevar, e tare buna.
Ștergere