Îmi plac la nebunie aceste bruschete şi le prepar foarte des. Sunt de origine italiană, fiind o mâncare uşoară, de vară, foarte bună pentru micul dejun sau cină. Ingredientele de bază sunt roşiile şi usturoiul, o combinaţie care nu are cum să dea greş.
Se prepară de obicei cu busuioc, dar cum lipsea din bucătaria mea am improvizat. La fel de bune au fost şi cu pătrunjel verde.
Ingrediente (1 porţie):
- 2 roşii
- 3 căţei de usturoi
- puţin ulei de măsline
- 2 frunze de busuioc verde (sau pătrunjel)
- sare
- piper
- felii de pâine prăjită
Paşi:
1. Se taie roşiile cubuleţe mici.
2. Se taie usturoiul foarte mărunt.
3. Se taie busuiocul (pentru mai multă savoare), dar se poate pune şi întreg. Eu neavând busuioc în casă, am folosit pătrunjel tăiat foarte mărunt.
4. Se amestecă toate ingredientele, se pune puţin ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
5. Se servesc pe felii de pâine prăjită.
Verdict: Le ador :)
Poftă bună!
Laura
Foarte bune!!
RăspundețiȘtergereSi eu sunt innebunita dupa ele :D
ȘtergereSimplu si mai mult decat delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula!
Ștergereo gustare reusita, gustoasa, simpla, usor de pregatit si sanatoasa, imi place cum a iesit ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Aurica! Sper ca ti-a iesit la fel de bine :)
Ștergere