miercuri, 21 august 2013

Porumb fiert


Aceasta nu e chiar o rețetă. E mai mult o modalitate de a vă face poftă :D 



Nu ştiu cum se face porumbul fiert în alte părţi dar la noi aşa se face: se fierbe în pănuşi. Adică se pun pănuşi pe fundul oalei, se pune porumbul şi la sfarşit se acoperă cu încă un stat de pănuşi.



Niciodată nu am ştiut exact cât se fierbe porumbul. Îl testez doar cu furculiţa, din când în când.




Ingrediente:
- 5-6 știuleți de porumb cu tot cu pănuși
- apă

Paşii:
1. Se curăță porumbul de pănuși și se spală.
2. Se fac mici tăieturi pe fiecare știulete.
3. Se pune un rând de pănuşi pe fundul oalei, se pune apoi porumbul iar la sfărșit încă un strat de pănuși.
4. Se pune apă cât să acopere ultimul stat de pănuși.
5. Se lasă la foc mic 1h - 1.5h, în funcție de cât de copt e porumbul - cu cât e mai copt cu atât se lasă mai mult (adevărul e că habar nu am cât se fierbe, eu îl testez din când în când cu furculiţa; acestea sunt nişte aproximări grosiere).
6. Se serveşte cald, cu sare.

Verdict:
Putea să iasă altfel decât bun?  


Poftă bună!
Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips