Saleurile sunt bune în orice sezon şi în orice împrejurare, fie că aştepţi musafiri sau doar vrei să ronţăi ceva. Este una din reţetele clasice pe care e bine să le ştii.
Secretul... multă brânză telemea |
Nu trebuie să fie perfecte, trebuie să fie bune |
Ingrediente:
- 400 g făină
- 3 ouă
- 100 g smântână
- 200 g unt
- 400 g brânză telemea
- chimen
- sare
Paşii:
1.Se bat 2 ouă şi se adaugă chimen...mult. Se adaugă untul (lăsat la temperatura camerei cu cel puţin o oră înainte), brânza dată pe răzătoare, smântâna şi sarea.
2. Se adaugă treptat făina şi se amestecă cu mâna. Aluatul trebuie să nu se lipească de mână, deci dacă mai e necesară făină, mai adăugaţi.
3. Când aluatul e gata se pune la rece pentru o oră.
4. Apoi se scoate, se presară făină pe masă şi se întinde cu sucitorul o foaie subţire de 1/2 cm.
5. Se taie cu cuţitul sau cu diverse forme. Oul rămas se bate şi se ung cu el saleurile.
6. Se bagă la cuptorul incins pentru 20-30 de minute. Când se rumenesc trebuie scoase.
Sursa de inspiraţie: lalena.ro
Verdict: Nu trebuie să fie perfecte, trebuie să fie bune.
Poftă bună!
Laura
Imi plac mult saleurile!
RăspundețiȘtergerepoate incerci si varianta aceasta :)
ȘtergereVaaai,ce bune sunt!Mi-ai facut o pofta cu ele!!
RăspundețiȘtergereDeci mi-au reusit :P
ȘtergereCu siguranta sunt foarte bune, si arata si tare bine ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula!
ȘtergereN-am facut de 100 de ani si ne plac foarte mult! Cu se racoreste le executam::)
RăspundețiȘtergereLa fel si noi :) Nu stau foarte multe zile
ȘtergereN-am facut de 100 de ani si ne plac foarte mult! Cu se racoreste le executam::)
RăspundețiȘtergereSunt "bestiale" :) Le _am facut si pt colegii mei canadieni de la munca si i-am innebunit :)))
RăspundețiȘtergere