joi, 22 august 2013

Saleuri


























Saleurile sunt bune în orice sezon şi în orice împrejurare, fie că aştepţi musafiri sau doar vrei să ronţăi ceva. Este una din reţetele clasice pe care e bine să le ştii.

Secretul... multă brânză telemea
















































Nu trebuie să fie perfecte, trebuie să fie bune



























Ingrediente:
- 400 g făină
- 3 ouă
- 100 g smântână
- 200 g unt
- 400 g brânză telemea
- chimen
- sare

Paşii:
1.Se bat 2 ouă şi se adaugă chimen...mult. Se adaugă untul (lăsat la temperatura camerei cu cel puţin o oră înainte), brânza dată pe răzătoare, smântâna şi sarea. 
2. Se adaugă treptat făina şi se amestecă cu mâna. Aluatul trebuie să nu se lipească de mână, deci dacă mai e necesară făină, mai adăugaţi.
3. Când aluatul e gata se pune la rece pentru o oră.
4. Apoi se scoate, se presară făină pe masă şi se întinde cu sucitorul o foaie subţire de 1/2 cm.
5. Se taie cu cuţitul sau cu diverse forme. Oul rămas se bate şi se ung cu el saleurile.
6.  Se bagă la cuptorul incins pentru 20-30 de minute. Când se rumenesc trebuie scoase.

Sursa de inspiraţie: lalena.ro

Verdict: Nu trebuie să fie perfecte, trebuie să fie bune.

Poftă bună!
Laura

10 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips