marți, 10 septembrie 2013

Sufleu de dovlecei


















De departe cel mai bun mod de a pregăti dovleceii. Se prepară uşor şi nu prea ai cum să dai greş cu o astfel de reţetă. Am pregătit acest sufleu cu dovleceii din grădina proprie, dovlecei care au crescut doar cu apă şi nutrienţi din sol, fără îngrăşăminte. M-am inspirat din reţeta aceasta şi l-am servit atât cald, cât şi rece, cu roşii.

Dovleceii mei bio :)


O reţetă foarte simplă






































































Ingrediente:
- 3, 4 dovlecei
- 200 g brânză telemea
- 3 ouă
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de gris
- mărar
- unt
- sare
- piper

Paşi:
1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se dau pe răzătoarea mare.
2. Se dă şi brânza telemea pe răzătoare şi se amestecă cu dovleceii.
3. Se adaugă ouăle bătute, gris, sare, piper şi mărar mărunţit şi se amestecă bine.
4. Un vas termorezistent se unge cu unt şi se dă cu pesmet.
5. Se pune amestecul în vas şi se dă la cuptorul preîncălzit la foc mic , pentru aproximativ o oră (în cazul cuptorului meu) până se rumeneşte.

Verdict: Cel mai bun mod de a pregăti dovleceii. Fooaarte bun! 
Încercaţi-l şi voi şi ziceţi-mi ce credeţi.

Poftă bună!
Laura

7 comentarii:

  1. Arata tare bine!Cate portii ies, ai idee?

    Multumim, pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne-a ajuns doar la 2 persoane :P ca nu ne mai puteam opri. Daca mancati mai putin poate ajunge la 3 persoane...

      Ștergere
  2. O bunatate!

    Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru invitatia, Liana! Voi incerca sa ajung si eu la provocare, cu o reteta.

      Ștergere
    2. Mie mi-a iesit super super zemoasa, a trebuit sa storc apa dupa ce a stat 1,5 h in cuptor, am adaugat 1 lingura faina si un ou si am pus-o iar 30 min in cuptor. Cred ca mai trebuia facut sau adaugat ceva, poate trebuiau pusi la stors dovleceii dati pe razatoare...?

      Ștergere
    3. Am facut reteta aceasta nu o data, ci de mai multe ori pentru ca imi place la nebunie. De fiecare data mi-a iesit bine. Problema s-ar putea sa fie din cauza dovleceilor. Cei pe care ii gasim acum in martie din surse necunoscute s-ar putea sa contina mai multa apa decat cei crescuti in gradina vara, in conditii ecologice, asa cum sunt cei pe care ii folosesc eu.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips