Da, ştiu, le-a trecut vremea. Am găsit reţeta aceasta, pierdută chiar înainte de a pleca în vacanţă. Îmi cer scuze că vă fac poftă, dar dacă chiar nu mai puteţi rezista, sigur găsiţi vreun borcan de vişine în compot, vişine congelate, sau le puteţi înlocui cu alte fructe.
Ingrediente:
- 400 g făină
-2 ouă
-200 g zahăr
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 linguriţă sare
-1 plic praf de copt
-500 g visine sau alte fructe
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 linguriţă sare
-1 plic praf de copt
-500 g visine sau alte fructe
Paşi:
1. În primul rând se scot sâmburii din vişine.
2. Se amestecă ouăle cu zahărul.
3. Se adaugă uleiul puţin câte puţin, sare şi iaurtul.
4. Se adaugă praful de copt şi făina.
5. Se adaugă vişinele (sau alte fructe) în compoziţie. Dacă este nevoie se mai completează cu făină.
6. Aluatul se porţionează în hârtiile de copt speciale pentru brioşe, aflate în tava/formele pentru brioşe.
7. Se pun în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 30 de minute (în funcţie de cuptor).
Poftă bună!
Laura
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereImi plac mult briosele, mai ales cu visine. Se pot lua si la pachet, se pot servi musafirilor sau pentru noi cand avem pofta de ceva dulce!
RăspundețiȘtergereSi mie! De abia astept sa mai incerc si cu alte fructe.
ȘtergereSunt foarte apetisante.Merg foarte bine si cu visine congelate,deseori fac asa.
RăspundețiȘtergereDeci n-am dat chix cu reteta asta :D
ȘtergereSi frumoase si gustoase, briosele tale!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Gabriela! :D
ȘtergereSint minunate briosele.
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereOhh, ce as gusta si eu una!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt delicioase, dar ar trebui sa gust dintr-una ca sa ma conving. Cum facem? :)
RăspundețiȘtergere:P Cum spuneam... reteta e din vara, inainte sa plec in concediu. Dar mai fac sigur la anul cand apar visinele :D
Ștergere