miercuri, 11 septembrie 2013

Brioşe cu vişine (sau alt fruct)


























Da, ştiu, le-a trecut vremea. Am găsit reţeta aceasta, pierdută chiar înainte de a pleca în vacanţă. Îmi cer scuze că vă fac poftă, dar dacă chiar nu mai puteţi rezista, sigur găsiţi vreun borcan de vişine în compot, vişine congelate, sau le puteţi înlocui cu alte fructe. 























































Ingrediente:
- 400 g făină
-2 ouă
-200 g zahăr
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 linguriţă sare
-1 plic praf de copt
-500 g visine sau alte fructe 

Paşi:
1. În primul rând se scot sâmburii din vişine.
2. Se amestecă ouăle cu zahărul.
3. Se adaugă uleiul puţin câte puţin, sare şi iaurtul.
4. Se adaugă praful de copt şi făina.
5. Se adaugă vişinele (sau alte fructe) în compoziţie. Dacă este nevoie se mai completează cu făină.
6. Aluatul se porţionează în hârtiile de copt speciale pentru brioşe, aflate în tava/formele pentru brioşe.
7. Se pun în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 30 de minute (în funcţie de cuptor).

Verdict: Le-am servit cu o dulceaţă de vişine pe deasupra. Ceva divin!

Sursa de inspiraţie

Poftă bună!
Laura

12 comentarii:

  1. Imi plac mult briosele, mai ales cu visine. Se pot lua si la pachet, se pot servi musafirilor sau pentru noi cand avem pofta de ceva dulce!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte apetisante.Merg foarte bine si cu visine congelate,deseori fac asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si frumoase si gustoase, briosele tale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sunt delicioase, dar ar trebui sa gust dintr-una ca sa ma conving. Cum facem? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :P Cum spuneam... reteta e din vara, inainte sa plec in concediu. Dar mai fac sigur la anul cand apar visinele :D

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips