O altă mâncare uşoară dar săţioasă. Adică nu te saturi ca de la sarmale dar oricum.
E foarte important să se scurgă foooarte bine dovlecei. Eu i-am stors bine dar mai rămăsese puţină apă, mă gândeam eu că ajută la consistenţa aluatului, să nu fie prea dens, prea uscat. Au lăsat însă multă apă chiftele în tavă şi cred că doar umezeala de la ou ajungea.
Iniţial, reţeta asta conţinea zuccchini însă eu aveam dovlecei. Pe undeva cred că ar fi ieşit mai gustoase chiftele mele cu zuccchinidar poate încerc data viitoare.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mici, dați pe răzătoare
- 1 lgț sare
- 1/3 lgț piper măcinat
- condiment pentru souvlaki (din Grecia)
- 550 g carne de pui tocată
- 2 cepe verzi, tăiate mărunt
- 1 ou
- 3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 1 lg făină de soia
- 250 g brânză de vaci slabă
- pătrunjel tocat
Paşii:
1. Se amestecă toate ingredientele. Dovlecei trebuie să fie foarte bine storși.
2. Se fac biluțe de carne și se așează într-o tavă mare. Se ung eventual cu ulei de măsline pe deasupra.
3. Se dau la cuptor între 40 min și 1h.
4. Se servesc reci sau calde, cu piure de cartofi, altă garnitură sau chiar în salată.
Verdict:
Sunt prea dietetice. Nu sunt rele însă prea au gustul acela de sănătos. Dar pentru iubitorii de carne care trebuie să țină musai dietă sunt ideale. Și încă ceva: voi pune mai mult usturoi data viitoare, parcă mai mergea puțin.
M-am inspirat de aici.
Poftă bună!
Liana
minunate, fac des aceasta combinatie sunt tare, tare bune!!!!
RăspundețiȘtergereȘi eu care credeam că eu le-am inventat :))))
ȘtergereExcelente! O idee buna! Sunt sigura ca-s pe gustul meu. Nu am mai facut asa ca o sa incerc reteta.
RăspundețiȘtergereMă bucur că vrei să le încerci! Să îmi spui cu ţi-au ieşit.
Ștergere