vineri, 29 noiembrie 2013

Castraveți murați rapid



În fiecare toamnă îmi propun să pun murături dar tot timpul îmi găsesc motive să nu fac asta până la urmă. Că doar se găsesc la mama în cămară şi în piaţă!


Dar anul ăsta am fost vitează şi am pus. Chiar două feluri de murături :D. O varză acră, care din motive estetice nu a ajuns pe blog şi aceşti castraveţi muraţi. Şi sunt atât de încântată de numa!!!



Ingrediente:
- 1 kg castraveti cornichon taiaţi felii
- 2 cepe de apă, tăiate rondele
- 500 ml otet de mere
- 500 ml apă
- 200 g zahar
- 2 lg boabe de mustar
- 2 lg sare de mare
-1/2 lgț turmeric
- 3 - 4 căței usturoi
- 1 lg mărar uscat


Paşii:
1. Se spală bine și se taie castraveții și ceapa. Se pun în borcane, apăsând ușor. Se pune căte un cățel de usturoi tăiat grosier peste și eventual puțin mărar uscat.
2. Se pun într-o crăticioară pe foc apa, oțetul zahărul și condimentele. Se lasă pe foc până e topit zahărul.
3. Se pune acest amestec peste castraveți și se pun apoi capacele pe borcane.
4. Cănd au ajuns la temperatura camerei borcanele, se bagă în frigider. A doua zi se pot mânca deja şi se pot păstra astfel 2 săptămâni.

Verdict:
Perfecţi!

Sursa: aici şi aici.



Poftă bună!
Liana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips