Pentru că se apropie repejor postul Crăciunului, vă prezint o supă uşoară, făcută doar din legume (puteţi să n-o serviţi cu smântână). Eu mănânc astfel de supe uşoare, foarte des şi nu pentru că aş ţine un regim sau vreau să devin vegetariană, ci pentru simplul fapt că-mi "cad" tare bine. Unii adaugă în supa de morcovi şi cartofi sau alte legume. Eu însă, am pus doar morcovi pentru că am o cantitate mare de morcovi (mici) din grădină. Pentru supa aceasta am folosit cam o jumătate de kilogram de morcovi, 2 cepe mai mici, nişte usturoi şi pătrunjel. În continuare, vă las s-o savuraţi.
Ingrediente:
- 500 g morcovi
- 2 cepe mici sau 1 mare
- 2, 3 căţei de usturoi
- frunze de pătrunjel
Paşi:
1. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa şi usturoiul. Se căleşte puţin, până devine translucidă.
2. Morcovii se spală, se curăţă şi se pun în oala cu ceapa, peste care se toarnă apă, atât cât să acopere morcovii. Îi puteţi tăia în bucăţi mai mici ca să devină fierţi mai repede.
3. După ce morcovii s-au fiert, se dă tot ce e în oală, prin blender.
4. Se serveşte cu smântână sau crutoane de pâine.
Verdict:
O supă foarte uşoară, dar şi gustoasă şi plină de vitamine.
Poftă bună!
Laura
Am făcut și eu azi supa cremă de morcovi, dar am pus și cartofi.
RăspundețiȘtergereMajoritatea asa fac, dar eu am avut multi morcovi si am vrut sa vad cum iese doar din morcovi
Ștergere