joi, 10 aprilie 2014

Macaroane cu pesmet şi zahăr


Acest desert este tare simplu şi rapid (ştim cu toţii că asta contează cel mai mult la subsemnata). Şi îmi trezeşte amintiri din copilărie ;)


Am pus şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară, ceea ce nu îmi amintesc să fi făcut nici mama nici bunica. Şi am folosit o lingură de unt pe lângă ulei. Gustul a fost oricum minunat. Dacă doriți o mâncare de post, puteți renunța la unt.



Ingrediente:
- 400 g paste
- 1 lg unt
- 2 lg ulei
- 1 cană zahăr (100 -150 g)
- 2 căni pesmet (aprox 300 g)
- 1/2 lgţ scorţişoară

Paşii:
1. Se încălzesc uleiul şi untul într-o tigaie încăpătoare. Pentru cei care postesc se poate renunța la unt.
2. Se rumenește pesmetul.
3. Se pune zahărul şi scorţişoara şi se mai amestecă puţin.
4. Se pun macaroanele peste şi se amestecă.

Verdict:
Gustoase și sățioase. 


Poftă bună!
Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips