marți, 27 mai 2014

Cremă de zahăr ars (Crème brûlée)


Crema de zahăr ars: una din preferatele mamei. După lungi căutări de reţete, am ajuns la varianta cu cel mai puţin zahăr, deoarece această cremă are nevoie şi se caramel şi de zahăr în compoziţie.

Ingrediente: 1. lapte; 2. zahăr vanilat; 3. ouă; 4. zahăr.




























Ingrediente:
- 1 l lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 7 ouă
- 180 g zahăr

Paşii:
1. Dacă nu folosiţi lapte pasteurizat, fierbeţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
2. Într-un vas de sticlă termorezistent puneţi 3 linguri de zahăr şi puneţi vasul pe foc. Se amestecă până tot zahărul s-a topit şi se distribuie uniform pe pereţii vasului. Nu lăsaţi să se ardă zahărul, pentru că va căpăta un gust amar.
3. În alt vas se bat ouăle, se adaugă restul de zahăr, zahărul vanilat şi laptele şi se amestecă bine. Compoziţia astefel rezultată se toarnă în vasul de sticlă cu caramel.
4. Vasul se introduce întrţo tavă cu apă (la bain marie), în cuptorul preîncălzit (la 160 grade) şi se lasă acolo timp de aproximativ o oră.
5. Când este gata şi s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se serveşte rece, de la frigider.

Verdict: Foarte bună la gust, dar ar mai suporta îmbunătăţiri la capitolul "aspect" (aici mă refer la acele goluri din ea; am vrut să fac o cremă, nu un caşcaval).

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips