Când am văzut această rețetă nu mi-a venit să cred că maioneza poate fi făcută așa ușor. Și mi-am zis că e musai să încerc. Plus că este și mai light și poate fi făcută chiar de post dacă folosim lapte vegetal (soia, migdale, orez etc).
Ingrediente:
- 100 ml ulei
- 50 ml lapte
- 1 lg suc de lămâie
- 1 lgț muștar
Pașii:
1. Se pun laptele și uleiul într-un vas înalt. Se introduce mixerul în vas până la fund și se mixează astfel 1 minut.
2. Se pun sucul de lămâie și muștarul și se continuă mixarea, de data aceasta ridicând și coborând mixerul în vas, până maioneza se îngroașă bine.
Verdict:
Se prepară foarte rapid și gustul e aproape identic cu cel al maionezei cu ou. Dar îmi propun să mai perfecționez eu rețeta asta până nu se mai simte diferența ;)
Sursa: Bucătăresele vesele.
Poftă bună!
Liana
Ce faina reteta! De la titlu mi-ai starnit curiozitatea. Am s-o incerc si eu cu urmatoarea salata de vinete. Te pup!
RăspundețiȘtergereE foarte simplu de făcut față de rețeta clasică. Nu are chiar același gust dar merge. Te pup și mă bucur să ne auzim din nou online:)
ȘtergereInteresanta reteta! Si eu am sa incerc :)
RăspundețiȘtergereSă ne spui ce părere ai după ce o faci. Suntem curioase :)
Ștergere