joi, 2 octombrie 2014

Tartă cu voinicică (rucola)


Anul acesta toate s-au întâmplat de-a-ndoaselea, nu într-un mod defavorabil, ci doar aşa, anapoda. Tocmai de aceea, azi în mijlocul toamnei mă prezint cu o reţetă mai mult de primăvară, vezi voinicica (Eruca sativa), cunoscută sub numele de rucola. Dar poate mai găsiţi pe marginea din vreun supermarket o caserolă de voinicică/rucola. Cea prezentă în reţetă este din grădina proprie. Dacă vreţi să preparaţi zilele acestea această tartă sunt convinsă că veţi găsi metode chiar să înlocuiţi rucola cu alte verdeţuri, aşa că vă cer clemenţă şi vă doresc poftă bună!Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 g făină
- 60 g unt
- sare
- 3, 4 linguri apă

Pentru umplutură:
- 1, 2 cepe
- 1 mână bună de rucola/voinicică
- 2, 3 ouă
- 200 ml smântână
- sare, piper
- caşcaval ras sau alte brânzeturi de pus pe deasupra
- 50 ml ulei

Paşii:
1. Se încorporează cu mâna untul în făina, se adaugă sarea şi apa şi se formează un aluat destul de tare. Aluatul astfel format se pune în forma de copt. Mie mi-a rezultat mai mult aluat şi atunci am pus şi pe fundul vasului câteva bucăţele.
2. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă rucola. O puteţi tăia dacă vreţi, eu am pus-o întreagă. După ce s-a călit şi aceasta, amestecul de ceapă şi rucola se pune peste aluat.
3. Se amestecă restul ingredientelor, adică ouăle cu smântâna şi condimentele. Puteţi adaugă caşcaval şi aici, eu am presărat doar pe deasupra. Se dă la cuptor pentru 30-40 de minute, în funcţie de cuptor, până se rumeneşte.

Verdict: Tarta a avut gust bun, ănsă a fost cam "clic", adică ar fi trebuit să pun aluatul la cuptor timp de 10-15 minute şi doar apoi să adaugă şi umplutura şi să mai ţin tarta la cuptor cam 15 minute. Data viitoare voi fi mai deşteaptă :D

Sursa de inspiraţie: Maya's World

Poftă bună!
Laura

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips