Există o multitudine de variante de negrese, cu nucă de cocos, fără nucă de cocos, cu nuci, de post ş.a.m.d. Ultima dată am mâncat negresă la o prietenă şi mi s-a părut de-a dreptul delicioasă. Am lăudat-o şi mi-am propus şi eu să fac acelaşi lucru.
Ingredientele |
Se amestecă laptele cu cacao |
Se adaugă margarina sau untul |
Se bat albuşurile spumă şi se înglobează cu restul |
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, nuca, praf de copt şi zahărul vanilat. Se încorporează şi albuşurile cu cacao şi lapte şi se adaugă făină. Sper că nu am uitat nimic. Oricum nu e mare filosofie şi cred ca nici nu prea contează ordinea, doar să fie toate ingredientele amestecate.
Gata de pus în tavă |
Se pune la cuptor cam pentru 40-45 de min. Nu-ţi prea poţi da seama după culoare dacă e gata :P După ce am scos-o din cuptor am presărat peste ea nucă măcinată.
Ingrediente:
- 250 g margarină
- 400 g zahăr
- 5 linguri de cacao
- 200 ml lapte
- 4 ouă
- 200 g făină
- 5 linguri de nucă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Paşii:
1. Se amestecă laptele şi cacao, pe foc.
2. Se adaugă margarina sau untul, tot pe foc până se topeşte. De preferat pe baie de aburi (bain-marie).
3. Se bat albuşurile spumă, eu pun si puţin zahăr pentru a se lega mai bine.
4. Se amestecă albuşurile cu prima compoziţie (după ce s-a răcit).
5. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă nuca şi se amestecă cu cele de mai sus.
6. Se adaugă făina şi praful de copt.
7. Se pune la cuptor pentru 40-45 de minute.
Verdict:
Foarte bună, evident!
Poftă bună,
Laura
De prajitura aceasta nu ma satur niciodata!
RăspundețiȘtergereDa, intr-adevar e buna :)
RăspundețiȘtergere