Aş fi vrut să mănânc ceva dulce. Mă gândeam că am multe mere şi ce inspirată aş fi să fac o prăjitură cu mere. Caut şi găsesc o reţetă de prăjitură cu mere şi cremă de vanilie. Numai bine, aveam toate ingredientele. Între timp zăresc nişte borcane cu compot şi-mi zic: "de ce să mai curăţ eu merele când le am gata curăţate?" Între timp fac blatul, foarte simplu, iar apoi deschid capacul la borcanul de compot. Şi... surpriză era compot de pere, foarte bun de altfel. Şi aşa prăjitura mea de mere s-a transformat în prăjitură cu pere din compot.
Blatul - înainte şi după coacere |
Compotul buclucaş |
Stânga - fructe pe blat; dreapta - gelatina peste fructe şi blat |
Crema de vanilie întinsă peste fructe |
Ingrediente:
Blat:
- 4 ouă
- 4 lg de ulei
- 100 g de zahăr
- 175 g făină (eu am pus 200 dar a iesit cam tare)
- 1 praf de copt
Umplutura:
- 1 borcan de compot (eu am folosit compot de pere)
- 1 plic de gelatină
Crema:
- 3 gălbenuşuri
- 50 g zahăr
- 375 ml lapte
- 30 g amidon
- esenţă de vanilie
Paşii:
Blatul:
1. Se bat albuşurile cu jumătate din zahăr, până se poate întoarce vasul fără sa iasă compoziţia din el. Asiguraţi-vă că nu iese, altfel vă veţi trezi cu albuşurile pe jos :P
2. Se amestecă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi se adaugă uleiul treptat.
3. Se adaugă albuşurile bătute, praful de copt şi făina şi se amestecă până se omogenizează.
4. Se foloseşte o foaie de copt şi se introduce blatul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.
5. Se răceşte şi se taie în două.
6. Se însiropează cu zeama de la compot.
Crema:
1. Se amestecă toate ingredientele.
2. Se pune pe foc, amestecând continuu cu un tel, până ajunge compoziţia să se îngroaşe.
Prăjitura:
1. Peste blatul însiropat se pun fructe din compot.
2. Se prepară gelatina după înscripţiile de pe pachet şi se toarnă peste fructe, pentru a le ţine inchegate.
3. Peste se toarnă crema de vanilie.
4. Apoi am folosit un truc pe care l-am învăţat de la mama. Când nu ai cu ce orna o prăjitură, dai o ciocolată pe răzătoare.
Verdict:
Deşi pare foarte o reţetă foarte complexă (mult scris), se face foarte simplu şi rapid.
Poftă bună!
Laura
Ce bine arata prajiturica, pana la urma bprcanul cu pricina a facut treaba buna :)
RăspundețiȘtergere*borcanul :) graba asta :)))
RăspundețiȘtergereMultumesc! Da, cred ca a fost mai reusita alegerea. Diverse prajituri cu mere am facut toata iarna.
ȘtergereDelicata aroma perelor, mi se pare foarte buna alegerea fructelor. Prajitura este delicioasa si foarte aratoasa
RăspundețiȘtergereMultumim :)
ȘtergereImi place prajitura asta.Este economica si gustoasa !
RăspundețiȘtergereO fac si eu !