A fost o experienţă interesantă cu aceste plăcinte, pentru că nu mă aşteptam să iasă aşa. Am făcut un aluat la fel cu cel de la vărzare, dar plăcintele mele s-au umflat tare şi au devenit crocante, s-au întărit, lucru care nu mi-a displăcut deloc, deoarece fiind foarte subţiri şi cu brânza aceea delicioasă pe ele, s-au transformat în nişte delicatese.
Ingrediente:
- aluat de plăcintă
- brânză de burduf
- ceapă verde
- 1 ou
Paşii:
1. Se face un aluat ca în reţeta de vărzare.
2. Se întinde cu sucitorul o foaie subţire de vreo 3-5 mm.
3. Se pune brânza şi ceapa înăuntru. Se închide şi se apasă marginile cu o furculiţă. Datorită faptului că am inchis etanş plăcinta, mijlocul ei s-a umfat devenind o plăcintă crocantă.
4. Se bate oul şi se unge cu el suprafaţa de deasupra plăcintei.
5. Se pune la cuptor până se rumeneşte. Mă feresc să dau timpi exacţi pentru că fiecare cuptor e diferit, fie că e electric sau pe gaz şi se poate ajunge la consecinţe dramatice, adică să rămâneţi fără plăcintă.
Verdict:
Am vrut să fac o plăcintă clasică cu brânză de burduf, dar în schimb mi-a ieşit o bunătate crocantă, foarte gustoasă.
Poftă bună!
Laura
O bunatate, arunca si la mine doua bucati :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, dar sunt gata demuuuult. Data viitoare :)
Ștergerece ciudat mod de impaturare.....dar arata destul de bine....trebuie sa fac si eu asa ceva
RăspundețiȘtergereIdeea modului de impaturare mi-a venit, atunci, pe moment. Nu vroiam sa impatur placintele ca si varzarele.
Ștergere