Nu am mai gătit de mult brioşe... cam de vreo două, trei săptămâni şi cum îmi plac la nebunie şi se fac uşor, am decis să vă arăt iar o reţetă, de data aceasta sărată.
Cam de ingredientele astea aveţi nevoie, plus puţin lapte şi ulei |
Sarea |
Făină, tărâţe şi telemea |
Înainte şi după leurdă |
Ingrediente:
- 2 ceşti (mai mari) de făină
- 1 ceaşcă tărâţe
- 2 ouă
- 1 praf de copt
- 200 g brânză telemea
- 100 ml lapte
- 2 lg ulei
- leurdă multă (cam 2 bucheţele)
- sare
- piper
Paşi:
1. Se amestecă făina cu tărâţele, praful de copt şi brânza telemea dată pe răzătoare.
2. Se bat ouăle şi se amestecă cu laptele, sarea, piperul, uleiul şi leurda tăiată mărunt.
3. Se amestecă cele două compoziţii, rezultând un aluat moale, pe care îl turnăm în formele de brioşe, unde sunt puse în prealabil hârtii de brioşe.
4. Se presară puţină brânză telemea peste fiecare brioşă şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.
Observaţie: După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi-le la răcorit câteva minute, nu vă ardeţi la limbă ca autorii acestor brioşe.
Verdict: Pe viitor voi tăia leurda mai mărunt pentru a elimina senzaţie de iarbă în gură.
Poftă bună!
Laura
Briosele tale sunt foarte apetisante!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!
ȘtergereChiar nu m-am gandit la briose cu leurda, dar la cat de bine arata cred ca le incerc si eu. Spor la bucatarit!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Spor si tie si sper sa-ti placa reteta asta :)
ȘtergereSi un comentariu tampit: vacuta din aia am si eu, ca solnita :)))
RăspundețiȘtergereOana :P