vineri, 31 mai 2013

Ciorbă rădăuţeană


Am gustat prima dată ciorba rădăuţeană în Italia, gătită de nişte prieteni. Mi-a plăcut foarte mult atunci, dar nu am gătit-o până acum. Îmi propusesem de mult timp să o prepar, dar mi se părea foarte complicată. Până nu te apuci cu singuranţă e complicat... Aşa că vedeţi aici rezultatul.
Offtopic [Am un căţel bucătar şi el. Zilele trecute ne aflam în centrul Clujului la o terasă. Şi pentru că e un spirit liber, l-am lăsat să zburde pe acolo, nestingherit. A dispărut la un moment dat, după care s-a întors din bucătăria unui restaurant din apropiere cu un tocător (?!) ].









Ingrediente:
- 500 g pui
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- ardei şi păstârnac dacă vreţi (eu nu am pus)
- 1 ceapă
- 1 căpăţână de usturoi (mi s-a părut prea puţin)
- 200 ml smântână
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- oţet  (opţional)

Paşi:
1. Bucăţile de pui se pun la fiert în apă cu sare.
2. Legumele se curăţă, se taie şi se adaugă peste carnea de pui, la fiert.
3. Când carnea s-a fiert se scoate pe o farfurie şi se taie fâşii sau bucăţele mai mici.
4. Când toate s-au fiert se face un amestec din 2 gălbenuşuri, smântâna, usturoiul pisat şi un polonic din ciorba caldă şi se toarnă în ciorbă, amestecând încontinuu să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă piper şi oţet după gust.

Verdict: Nu prea s-a simţit gustul de usturoi. O căpăţână, deşi avea doar 5, 6 căţei de usturoi, mi s-a părut prea puţin. Data viitoare clar voi mări cantitatea de usturoi. În rest, foarte bună :)

Sursa: culinar.ro

Poftă bună!
Laura

10 comentarii:

  1. Arata grozav si cred ca e si foarte buna.
    Are de toate, cum altfel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost foarte buna intr-adevar! Putin usturoi mai lipsea.

      Ștergere
  2. O capatana de usturoi are intotdeauna 12 catei, vezi ca ti-au santajat ciorba, ti-au vandut una incompleta :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna ciorba! Eu pun zeama de lamaie. Nu ne-ai spus ce s-a intamplat cu tocatorul!!!:)) Imi place aici la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult Gabriela! Tocatorul si-a aflat sfarsitul in coltii lui Oscar :)

      Ștergere
  4. imi place ce vad si deja ma gandesc sa incep sa o pregatesc, arata bine si gustoasa, o reteta ca la mama acasa :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips